Gabriel Zetea: Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cazul elevului din București care zilele acestea a agresat o profesoară în timpul orei doar pentru că dascălul a anunțat că va da un ”test surpriză”, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă la nivelul întregii societăți, este de părere deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

În opinia parlamentarului maramureșean, ceea ce s-a întâmplat în sala de clasă reprezintă mai mult decât un act de violență fiind o problemă reală a sistemului de educație, tocmai pentru faptul că incidentul a avut loc într-o instituție de învățământ. Acest caz nefericit trebuie să ridice mari semne de întrebare, pentru că că autoritatea dascălilor nu mai există în fața unora dintre elevi. ”Nu poți avea o educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați! Vorbim despre tinerii care reprezintă viitorul României și despre pregătirea pe care aceștia o primesc în școală. Dacă nu vom avea reglementări clare care să restabilească autoritatea profesorului în fața elevilor, incidente mult mai grave pot avea loc și în alte unități de învățământ din țară. Tocmai din acest motiv, PSD insistă ca noile reglementări din Legile Educației aflate în prezent în dezbatere să confere dascălilor autoritatea pe care aceștia trebuia să o aibă în fața elevilor. Pentru a preveni astfel de situații pe viitor, trebuie să luăm măsuri urgente”, susține deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Parlamentarul maramureșean a vorbit și despre părinții elevilor care cunosc faptul că în clasa în care învață copiii lor sunt astfel de tineri agresivi, care pot iniția un atac violent în orice moment. ”Sunt părinte și mă gândesc cum ar fi ca în clasele în care învață copiii mei să existe elevi care vin cu arme albe asupra lor și care ar putea ataca în orice moment un cadru didactic sau chiar un alt elev. Se impun măsuri legislative pentru a preveni astfel de incidente și sunt de părere că libertatea a fost prost înțeleasă de unii tineri din ziua de azi.

Elevii care cred că au doar drepturi, fără nicio obligație și cei care consideră că pot să ia în derâdere profesorii, ar trebui să știe și ce sancțiuni riscă pentru faptele lor. Sunt de părere că noile legi ale educației trebuie să reinstituie autoritatea cadrelor didactice și să garanteze siguranța celorlalți elevi. Totodată, noile legi ar trebui să ofere liniște și părinților care își trimit copiii la școală pentru a învăța și nu pentru a asista la acte de violență sau chiar pentru a fi ei victimele nevinovate ale unor astfel de colegi agresori”, a conchis deputatul social-democrat, Gabriel Zetea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. Jon

  Oooo v ati trezit acum ….dupa vreo 20 de ani de ignorare a problemelor din inv. Va doare n paispe de profesori ma baieti. Cine credeti ca va mai crede….voi aveti in vedere doar prospersrea voastra si nimic altceva. Voi care ati condus Romania dupa revolutie va faceti vinovati de distrugerea acestei natii si a acestei societati care oricum era vai mama ei. Dar vine o zi cand veti da socoteala baieti 🙂

  Reply
 2. Anna

  O cloaca învățământul! Chefuri, vacante , prietenii etc țoale ….. Un nivel de jos…așa cum este educația astăzi.
  Fffff trist ,dar adevărat.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole