Gabriel Zetea participa la Palatul Parlamentului la Comitetul Executiv National al PSD

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel zeteaJoi, 7 mai 2015, Comitetul Executiv National al PSD se intruneste la Palatul Parlamentului, cu incepere de la ora 15.00. Social-democratii vor stabili calendarul alegerilor interne in PSD, vor decide aliantele electorale in vederea alegerilor locale din 2016, dar vor discuta si pe tema legilor electorale care urmeaza sa fie adoptate de Camera Deputatilor.

Maramuresul va fi reprezentat la acest Comitet Executiv National de catre presedintele filialei judetene al PSD, Gabriel Zetea si de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop. In opinia liderului PSD Maramures, Gabriel Zetea, un subiect extrem de important asupra caruia Comitetul Executiv National va trebui sa se pronunte face referire la legile electorale, o promisiune a PSD catre oameni, care trebuie indeplinita.

”Am promis ca vom schimba felul in care sunt alesi parlamentarii, astfel incat sa nu ne trezim in 2016 cu un Parlament umflat. Dorim sa avem un parlament suplu, cu maxim 300 de parlamentari. Alegerea pe lista de partid este, din punctul meu de vedere, sistemul traditional care a functionat cel mai bine in Romania dupa 1990 si o sa sustin fara rezerve aceasta varianta. Nu o sustin doar din punctul de vedere al reducerii numarului de parlamentari, ci si din punctul de vedere al profesionalizarii si cresterii calitatii reprezentative al scrutinului alegerilor locale.

Sunt de acord cu mentinerea sistemului de alegeri al primarilor intr-un singur tur, pentru ca este un scrutin care a dat rezultate foarte bune in 2012 si, pe principiul lucrului bine facut care nu trebuie schimbat este foarte bine sa ramana aceasta varianta. Marea problema apare la modul in care se va alege presedintele Consiliului Judetean, unde propunerea agreata este ca acesta sa fie numit indirect, din randul consilierilor judeteni.

Chiar daca PSD are, la o prima vedere, dezavantajul pe acest tip de scrutin, nu pot sa nu observ beneficiile pe care aceasta situatie le aduce in ceea ce priveste relatia dintre presedintele Consiliului Judetean si plenul CJ. O data presedintele ales indirect, acesta va avea obligatia de a se consulta periodic cu consilierii judeteni si de a mentine o atmosfera concilianta. Asta inseamna o mai mare transparenta si democratizare in interiorul Consiliilor judetene. Mai mult, eu personal voi fi intotdeauna pentru varianta ca puterea sa fie oferita mai degraba unui grup de oameni, decat unei singure persoane”, a declarat presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1