Gabriel Zetea: Proiectele implementate in Maramures pe POR, apreciate de reprezentatii CMPOR si de ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Dincu

Reclame home 1
Reclame home 1

cmporReuniunea Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional 2014-2020 (CMPOR) a avut loc joi, 24 noiembrie 2016, de la ora 9.300, la Hotelul Mara, in Sala de conferinte Onix, Bd. Unirii nr. 11, din Baia Mare. Claudia Breban, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judetean Maramures a declarat ca, CMPOR este o structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional si strategic in procesul de implementare a Programului Operational Regional 2007-2013. CMPOR are rolul de a asigura eficacitatea si calitatea implementarii programului si  este alcatuit din 24 membri cu drept de vot si 27 membri observatori, fara drept de vot.

Presedintele Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional este ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in timp ce secretariatul CMPOR este asigurat de Autoritatea de Management pentru POR.

”CMPOR face sedinte prin rotatie, in fiecare regiune de dezvoltare, iar de aceasta data au ajuns in Maramures, Baia Mare. La intalnirea de joi au participat peste 100 de persoane din toata tara si au fost vizitate proiectele realizate pe Programul Operational Regional de Consiliul Judetean Maramures, respectiv Drumul Judetean Baia Sprie – Barsana, Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare si bisericile de lemn cuprinse in proiectul circuitului bisericilor.

Reprezentantii CMPOR s-au declarat incantati de investitiile realizate cu succes in Maramures. In ceea ce priveste discutiile care au avut loc joi, la Mara, cuvantul  introductiv  i-a apartinut lui Vasile Dincu, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltarii   Regionale si    Administratiei Publice si lui Carsten RASMUSSEN, Head of Unit Romania, DG Regio, Comisia  Europeana”, a declarat Claudia Breban, director executiv al DDI, din cadrul Consiliului Judetean Maramures.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures a declarat ca, judetul nostru incepe sa reprezinte tot mai mult din perspectiva nationala prin faptul ca reprezentantii CMPOR au acceptat sa faca sedinta la Maramures, in Baia Mare.

”Daca din punct de vedere al master-planului de transporturi, de exemplu, judetele din nord-vestul tarii nu prea conteaza, lucrurile stau cu totul altfel in ceea ce priveste Programul Operational Regional. Au fost apreciate proiectele implementate in judetul Maramures in exercitiul financiar 2007 – 2013 si vreau sa mentionez, in mod special, reabilitarea Drumului Judetean Baia Sprie – Barsana, in valoare de aproximativ 28 de milioane de euro, a doua cea mai importanta trecere intre Maramuresul Voievodal si Baia Mare.

Tot aici vom face referire la Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, in suma de aproximativ 17 milioane de euro, reabilitare care a pornit de la refacerea infrastructurii cladirii. In prezent, unitatea spitaliceasca a devenit o institutie de elita la nivel national, fiind cel mai bun spital de stat din Romania. S-a vorbit si despre implementarea cu suscces a proiectului Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord, in suma de aproximativ cinci milioane de euro, proiect pentru care Consiliul Judetean Maramures a fost premiat la Gala Turismului Romanesc 2016. Am invatat si am acumulat experienta in anii trecuti si cred ca suntem mult mai pregatiti acum, pentru noul exercitiu financiar 2014 – 2020.

Am speranta ca, autoritatile de management si control vor pune, in perioada urmatoare, mai mult accent pe preventie, decat pe acordarea de corectii financiare beneficiarilor. As vrea sa cred ca vor face informarile necesare pentru ca Programul Operational Regional (POR) sa devina si mai atractiv atat pentru autoritatile locale, cat si pentru beneficiarii privati”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

cmpor1

cmpor3

cmpor2

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole