Gabriel Zetea: PSD Maramures a hotarat retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Hofer si Elena Carausan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gabi Zetea2Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Maramures, intrunit in sedinta statutara joi, 21 ianuarie 2016, a hotarat aplicarea unei sanctiuni pentru prejudicii aduse partidului, respectiv retragerea permanenta a sprijinului politic in cazul viceprimarului municipiului Baia Mare, Gabriela Hofer si a consilierului municipal Elena Carausan.

Sanctiunea a fost propusa de conducerea interimara a PSD Baia Mare si a fost validata conform statutului de BPJ al PSD Maramures, cu 18 voturi pentru si doua abtineri. Celor doua reprezentante ale PSD Baia Mare in cadrul Consiliului Local al Primariei municipiului li s-a imputat lipsa de solidaritate cu ceilalti cinci consilieri PSD, dar si nerespectarea unei decizii unanime, convenite de comun acord de grupul de consilieri PSD.

Liderul judetean al PSD Maramures, Gabriel Zetea a declarat despre decizia de a le sanctiona pe cele doua reprezentante ale Consiliului Local Baia Mare.

”Nu a fost o hotarare pe care sa o luam cu usurinta pentru ca, in cazul celor doua colege, vorbim despre membri vechi a Partidului Social-Democrat, cu o activitate apreciata si prestigioasa de-a lungul timpului, atat in cadrul organizatiei municipale, cat si in cadrul organizatiei judetene. Intr-un partid politic, insa, inafara de aprecierea personala pentru activitatea oricarui membru, trebuie sa primeze disciplina si solidaritatea.

In cadrul grupului PSD din Consiliul Municipal Baia Mare – respectiv sapte consilieri social-democrati – s-a luat o decizie de comun acord, hotarare sustinuta si de conducerea executiva a PSD Maramures in ceea ce priveste aprobarea unui nou credit propus de executivul Primariei Baia Mare, o pozitie corecta si apreciata in cadrul comunitatii baimarene.

Mesajul nostru a fost acela ca nu ne opunem unui credit care sa duca la dezvoltarea infrastructurii municipiului, la satisfacerea nevoilor sociale, culturale sau sportive si care sa ajute candidatura municipiului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, dar cerem lamuriri suplimentare executivului Primariei Baia Mare pentru toate cele 11 proiecte din anexa hotararii.

Totodata, consideram ca este imperios necesara o dezbatere mai larga a necesitatii si oportunitatii finantarii proiectelor propuse. Aceste lucruri trebuiau respectate si de catre cele doua reprezentante PSD in Consiliul Municipal, Gabriela Hofer si Elena Carausan. PSD Maramures nu impune niciunui ales local sau judetean un anumit tip de vot, pro sau contra, in cazul unui proiect de hotarare.

Filiala judeteana a Partidului Social-Democrat are insa obligatia de a analiza activitatea reprezentantilor PSD in forurile din care fac parte si a stabili daca viziunea acestora se suprapune cu cea a partidului care i-a propus pe listele sale. Am reusit, in ultimii ani, sa construim o echipa unita a PSD in Maramures, cu rezultate remarcabile in administratia publica locala.

Acest lucru a fost posibil datorita unitatii dintre noi si fiindca am inteles ca doar in echipa, respectandu-ne reciproc, putem sa schimbam perceptia alegatorilor despre politica maramureseana. Tocmai din acest motiv, PSD nu poate tolera lipsa de solidaritate si incalcarea cuvantului dat colegilor”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

5 Comments

 1. ioan

  au picat doua scroafe , mai scotociti ca mai aveti da-stea datatoare de trup!!!!oHHHHHOOOOOO!!!!!! numai asa la alegerile din iunie veti mai creste mult!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 2. cetatean

  ioane vorbeste frumos despre femei, nu ai mama, bunica? poti spune cuiva ca e ns sau incompetent si fara sa te cobori la asemenea aprecieri golanesti. Ia sa vedem daca ai inteles ceva. Cat despre decizia PSD, eu subscriu, au tradat si incalcat decizia partidului, acasa la cratita. Scuza ca riscau sa piarda anumite beneficii, Hofer o chirie babana si sigura iar Carausanca postul ei si al sotului, nu tine. Nu-ti negociezi cinstea, ori o ai ori nu. Desi partidul nu-ti da de mancare dar primarul iti baga in straita

  Reply
 3. Vasile

  Eu nu inteleg cum au ajuns cele doua pe liste, in primul rand. “Fufele” ca sa il citam pe un clasic deja, aflat in libertate

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2