Gabriel Zetea: ”Reducerea TVA la 9% pentru alimente va reduce si evaziunea fiscala”

Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel zeteaMagazinele au schimbat preturile alimentelor dupa ce au aplicat reducea la TVA de la 24% la 9% pentru alimente, reducere care a fost obligatorie incepand din 1 iunie. Aplicarea TVA de 9% la alimente, bauturi non-alcoolice şi ingrediente folosite pentru prepararea alimentelor va duce la o creştere a PIB-ului cu 0,6%, potrivit Guvernului Ponta. Vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca reducerea TVA la 9% pentru produsele alimentare va avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale, fiindca la 24%, merita sa faci evaziune fiscala, dar la 9%, nu prea, fapt sustinut si de premierul Romaniei, Victor Ponta. Daca s-a redus TVA de la 24% la 9%, cei 15% apar ca impact negativ, dar, in realitate, e un calcul care a fost facut cu specialişti, iar evaziunea fiscala va fi mai mica, potrivit reprezentantilor Guvernului Romaniei.

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean a salutat reducerea TVA de la 24 la 9% la alimente, considerand ca aceasta este o masura care vine, implicit, si in sprijinul maramuresenilor. ”Inainte de a intra in administratia publica locala am lucrat 12 ani in domeniul privat, in activitatea de comert cu amanuntul si cunosc foarte bine cat de mult au asteptat intreprinzatorii privati aceasta masura de reducere a TVA. Felicit Guvernul Ponta pentru curajul de a face un pas demult dorit.Toate guvernele au promis, de-a lungul timpului reducerea TVA si este pentru prima oara cand un guvern se tine de cuvant. Avem astfel, in acest moment, un cadru legal care incurajeaza munca cinstita si nu subterana. Nu toti romanii sunt evazionişti. Exista, probabil, situatii in care un comerciant are de a plati taxe atat de mari, incat la un moment dat prefera sa aleaga o alta cale. Prin reducerea TVA nu se va eradica evaziunea, dar cu siguranta va fi mult mai putina şi vor fi mijloace pentru a fi combatuta. Cu siguranta scaderea pretului a fost resimtita in mod pozitiv si apreciem ca majoritatea supermarket-urilor a afişat preturile cu cat era cu 24% şi cat e cu 9%”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea considera ca prin reducerea TVA, producatorii romani vor fi avantajati fata de importurile de alte produse din afara tarii. ”Daca pentru oamenii cu venituri foarte mari sau medii, reducerea de 15 procente este vizibila dar nu extraordinara, o mare parte din populatie foloseste o treime din venituri pentru mancare. Pentru acei oameni, Guvernul Ponta a crescut, practic, salariile şi pensiile cu cei 15%. Este o masura economica foarte buna, dar şi o masura sociala. La finalul lunii iunie se va face o prima analiza pentru a se vedea daca preturile la alimente au scazut in urma reducerii TVA, iar ca fenomen, cu siguranta spre sfarşitul anului 2015 vom avea o analiza”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole