Gabriel Zetea: ”Strategia de Dezvoltare Durabila a judetului trebuie sa fie un document viu”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Gabriel Zetea11La sfarsitul saptamanii trecute, in Sala de consiliu a Palatului Administrativ din Baia Mare a avut loc intalnirea de lucru pe tema Strategiei de Dezvoltare Durabila a judetului Maramures, pentru perioada 2014-2020. La discutii au participat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, vicepresedintii CJ, Emil Marinescu si Gabriel Zetea, consilieri judeteni, reprezentanti ai aparatului propriu si invitati, dar si reprezentantii firmei prestatoare. Intalnirea face parte dintr-un sir de actiuni necesare pentru realizarea, prezentarea, dezbaterea si finalizarea strategiei, iar punctele aflate pe ordinea de zi au vizat necesitatea elaborarii strategiei, prezentarea obiectivelor specifice ale acesteia, formarea unei viziuni de dezvoltare durabila a judetului Maramures pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, a fost supus dezbaterii portofoliul de proiecte prioritare ale judetului Maramures, pentru perioada 2014-2020.
Vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca Strategia de Dezvoltare Durabila a judetului, lansata in dezbatere publica de catre Consiliul Judetean, va reprezenta documentul principal al administratiei publice maramuresene.

”Administratiile anterioare ale judetului s-au preocupat prea putin la nivel strategic de dezvoltarea durabila si integrata a judetului, in raport cu programele de finantare din fonduri europene. O strategie de dezvoltare care inglobeaza proiecte mari la nivel macro-judetean, dar si proiectele prevazute in strategiile UAT-urilor maramuresene printr-o analiza elaborata a punctelor slabe si a punctelor tari, a resurselor de finantare, a duratei de implementare, precum si prioritizarea tuturor proiectelor era un lucru care lipsea.

Am vazut in ultimii trei – patru ani, foarte multe autoritati locale care si-au adoptat strategii de dezvoltare. Ulterior, respectand pas cu pas portofoliul de proiecte aprobate in urma dezbaterilor publice, au imbunatatit considerabil activitatea administrativa. Am cerut ca, in saptamanile care urmeaza, strategia judetului elaborata in urma a numeroase intalniri de lucru intre specialisti sa fie completata cu puncte de vedere ale tuturor celor implicati in administratie, sau chiar simpli cetateni. Strategia de dezvoltare a judetului Maramures trebuie sa ramana un document viu, care poate fi imbunatatit prin incorporarea unor idei noi, inovative”, a aratat vicepresedintele CJ.

Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures a aratat ca, indiferent ca vorbim de infrastructura rutiera judeteana, de valorificarea si promovarea patrimoniului cultural al judetului, de cresterea potentialului turistic al Maramuresului, cresterea atractivitatii zonei pentru investitori, toate aceste proiecte pot fi imbunatatite.

”Aceleasi modificari in bine se pot aduce si la proiectele fiecarei unitati administrativ-teritoriale, atat in domeniul infrastructurii sportive, cat si culturale sau sociale. Actualul Consiliu Judetean, in finalul mandatului sau, va fi cel care va adopta prin hotarare de CJ aceasta strategie, in timp ce misiunea viitorilor alesi judeteni va fi de a implementa si respecta un document strategic judetean, atat de important si necesar pentru Maramures”, a declarat Gabriel Zetea.

Biroul de presa al PSD Maramures

intalnire cj

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. colis

  Nu stiu cat cotizeaza zetea sa i se faca campanie lui si partidului din care face parte, dar eu nu pot sa nu constat ca vreme de 4 ani omul asta a stat ascuns pe sub biroul lui chereches la inceput si mai noi pe sub alte birouri … realizari 0 si tin sa reamintesc ca el si Ciceu au mazilit contractul de extindere al aeroportului Baia Mare … asa ca Zetea la gara cu tine si PA…

  Reply
 2. Dan T.

  te-ai trezit prietene? unde ai fost pana acum? Amu la sfarsit de mandat,după 4 ani,te-ai gândit la dezvoltare durabila?Pai aveti maretele proiecte:CAP-ul lui Flore si Scoala de Echitatie.Ca in rest Aeroportul e in aer,drumurile judetene varza si locurile noi de munca mai rare ca si capra neagra.

  Reply
 3. Moldovan

  Nu putem avea incredere in asemenea oameni care din 4 in 4 ani ne mint ,rusine Zetea lingusitorul si inganfatul politici comuniste de ce incerci sa ne minti iar si apoi iar asteptam 4 ani…..

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *