Gafa la Loteria bonurilor fiscale. Ce s-a intamplat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bon fiscalFostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, a explicat ca problemele de la Loteria bonurilor fiscale au aparut ca urmare a unor diferente in interpretarea unui ordin de ministru, insa extragerile au fost legale, iar castigatorii nu trebuie sa returneze statului banii.

„Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislatia aferenta pentru a simplifica acest mecanism. (…) Niciun roman nu trebuie sa ramburseze statului niciun ban castigat din aceste loterii. (…) Loteriile organizate au fost facute in mod legal, deci nu este nicio abatere”, a explicat fostul ministru.

Intrebat insa ce se va intampla, avand in vedere ca intregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus ca a fost doar o problema de interpretare a legii, insa nu sunt probleme pentru castigatori.

„Comisia respectiva care a aplicat in special ce trebuia sa aplice, adica principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a facut, numai ca a avut o interpretare diferita fata de ordinul de ministru”, a spus acesta.

Presa a relatat zilele acestea ca legislatia privind loteria bunurilor fiscale prevede ca prima cifra extrasa din urne este cifra unitatilor, insa, in practica, prima cifra extrasa la loterie a fost considerata cea a sutelor.

Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit ca sunt castigatori cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciata, potrivit legii castigatori fiind cei cu bonuri de 600 de lei.

Interpretarea acestei erori a fost ca cei care au castigat pe baza acestor extrageri vor trebui sa returneze banii, urmand a fi recompensati cei cu bonurile castigatoare potrivit ordinului initial.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Maricel Constandache

    la noi sant codri verzi de brad,si campuri de matasa.la noi cand e vorba de bani si sa iveste o neregula,in functie de cine e facuta,iti dai seama de la ce nivel a inceput hotia.Aci ,a inceput de sus,deoarece a aparut si informatia;A FOST O GRESEALA.Da a fost.Fiindca s-a aflat.ori nu s-au inteles la imparteala,ori a fost un nemultumit,ori MINUNE cineva,oarecare ,a fost cinstit si i-adast in vileag,dar imi vine greu sa cred.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2