Gala Premiilor UAPR 2017, la Colonia Pictorilor din Baia Mare. Vor fi prezente personalitati artistice si culturale de marca din tara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Artistilor Plastici din Romania in parteneriat cu Asociatia Filiala UAP Baia Mare organizeaza in data de 22 noiembrie, ora 18.00, in Baia Mare, la Colonia Pictorilor Gala Premiilor UAPR 2017, cu sustinerea financiara a Municipiului Baia Mare si a Consiliului Judetean Maramures.

Proiectul initiat inca din anul 1961 de catre Uniunea Artistilor Plastici din Romania era si este singurul moment dedicat recunoasterii valorilor, performantelor realizate in artele vizuale romanesti la nivel national.

| Festivitatea avea loc anual si era dedicata membrilor UAP consacrati, dar si tinerilor emergenti nemembri, evenimentul fiind insotit de o ampla expozitie cu lucrarile artistilor premiati. Premiile nu au mai fost acordate din anul 2007, din lipsa de fonduri. Tot din 2007 nu s-au mai achizitionat lucrari de arta pentru patrimoniul national, achizitia reprezentand un alt mod de recunoastere si sustinere a creatiei romanesti contemporane in domeniul artelor vizuale.

Expozitiile incluse in nominalizarea pentru premiile UAP au fost organizate cu forte proprii ale artistilor si a UAP urmand a fi analizate de un juriu national format din experti in domeniul artelor vizuale, critica de arta. Selectia celor mai valoroase expozitii ale anului se face prin vot secret. Juriul acorda un premiu pentru tineret si totodata desemneaza trei prieteni ai artelor si ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Fiecare an este o provocare in ceea ce priveste punctarea celor mai performante proiecte artistice.

Premiile sunt decernate pentru domenii diferite ale artelor vizuale contemporane: Pictura, Sculptura, Arte Decorative, Grafica, Critica, Arta Plastica Religioasa si Restaurare, Arta in Spatiul Public, Multimedia, Design”, se arata intr-un comunicat de presa.

Vor fi prezente cu aceasta ocazie personalitati artistice si culturale de marca din tara.
In paralel cu Gala Premiilor UAPR, in cadrul Festivalului Arte+ se organizeaza expozitii personale ESANTION DE ARTIST, ale artistilor membri stagiari si titulari din Filiala Baia Mare.

Intrarea este limitata.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2