Gala Twin Art 2014, o intalnire de solidaritate pentru HHC Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea de-a doua editie a Galei Twin Art, dedicata Fundatiei Hope and Homes for Children Romania a avut loc la Ateneul Roman in data de 26 martie, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache. Acesta a adus laolalta personalitati ale vietii culturale Romanesti: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip si Matei Florian, pianistul Andrei Licaret, Zoli Toth Quartet si Cvartetul Ad Libitum.

„Ideea Galei a pornit in 2013 de la premisa ca arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase si ca prin intermediul artistilor si alaturi de acestia putem transmite cel mai eficient si puternic mesajul HHC Romania: acela ca fiecare copil merita o casa si o familie.

De asemena, e important de mentionat ca Gala este menita in acelasi timp sa catalizeze resurse pentru proiectele HHC Romania prevazute pentru anul in curs”, spun reprezentantii HHC Romania.

Anul acesta s-au adaugat celor doi si alte nume importante precum Cvartetul Ad Libitum – unul dintre cele mai premiate ansambluri camerale din Romania, Zoli Toth – celebrul percutionist ce a prezentat in cadrul galei primul sau turneu de factura clasica.

Prezenta literaturii s-a facut simtita gratie binecunoscutului actor Mircea Diaconu, care ne-a daruit o frantura din propria sa copilarie, cuprinsa in romanul autobiografic „La noi, cand vine iarna”. Un alt insert literar a fost sustinut de scriitorii Filip si Matei Florian, provenit dintr-un volumul intitulat „Baiuteii”, o incursiune in spatiul inocent al copilariei celor doi autori.

Nu in ultimul rand, Gala a prezentat o expozitie de pictura alcatuita din lucrari provenite din „Tabara de Arta si Solidaritate de la Hoteni”, un eveniment sustinut de HHC Romania, la care participa anual peste 100 de artisti plastici din cinci tari si copii aflati in protectia statului.

Un alt element inedit inclus in Gala Twin Art 2014 a fost cel intitulat „Galeria amintirilor”. La acest proiect dedicat HHC Romania au participat peste 40 de personalitati ale societatii romanesti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalisti sau scriitori. Acestia au acceptat sa „doneze” o amintire draga a copilariei lor, o farama din ceea ce i-a cladit ca indivizi.

Acest gest doreste sa atraga atentia asupra faptului ca nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizeaza irecuperabil un copil, ci cele sufletesti. Relocarea tuturor copiilor aflati in grija statului in familiile de provenienta sau in medii cat mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfasurate de HHC Romania in ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv pana in 2020. Printre cei care ne-au donat amintiri se afla: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragos Bucurenci, Cristina Stanciulescu, Catalin Stefanescu, Ana Ularu, Grigore Lese si multe alte personalitati generoase.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicala care a completat seara a cuprins lucrari de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms si Adrian Enescu.

Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul in care HHC Romania isi anunta proiectele pentru anul in curs, pe care le dezvolta alaturi de Ambasadorii sai. Unul dintre acestia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care in 2013 a strans 13.500 de euro pentru copiii aflati in protectia statului, dedicandu-le Turneul National Stradivarius.

Artistul va continua si in acest an sa invite publicul Turneului Stradivarius sa doneze pentru cauzele HHC Romania: „Cred ca pentru a construi un viitor mai bun pentru societatea in care traim trebuie sa investim in cei care o vor forma maine. Copiii abandonati sau vulnerabili trebuie sprijiniti cu atat mai mult”, declara muzicianul.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2