(GALERIE FOTO) Copiii din Cavnic au invatat tehnici de supravietuire de la jandarmii montani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Subofiterii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic  au desfasurat activitati cu elevii de la Scoala Generala nr. 2 Cavnic, activitati in cadrul carora jandarmii montani, au insotit grupul de copii in zona montana numita ,,La Saivan sub Pietrele Soimului”.

Elevii au fost extrem de captivati de explicatiile jandarmilor mai cu seama cand, acestia, au trecut la prezentarea tehnicilor de supravietuire in zona montana, la metodele de protectie pe timpul drumetiilor montane, dar si cand jandarmii le-au relatat despre dotarea pe care o au atat in cadrul misiunilor de ordine publica cat si in domeniul montan.

Elevii s-au dovedit a fi foarte receptivi la subiectele prezentate, activitatea transformandu-se intr-un dialog permanent cu jandarmii.

Mr. Radu Vasile Nicolae, purtator de cuvant IJJ Maramures: „Reamintim faptul ca jandarmii de la Posturile Montane Suior, Cavnic, Valea Vaserului si Borsa  sunt prezenti in zona statiunilor montane si pe traseele turistice, intensificand actiunile in zona de competenta si in mod deosebit acolo unde este posibil sa se produca evenimente, fiind pregatiti sa intervina in diferite situatii. Jandarmii montani actioneaza zilnic in aceste statiuni turistice si trasee montane din judet pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica,  pentru prevenirea si combaterea infractiunilor, precum si pentru salvarea celor aflati in dificultate. Cetatenii pot solicita ori de cate ori este nevoie sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgente 112”.

Ana AVRAM

 

 

                              

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2