(GALERIE FOTO) Noul Arhiereu Timotei Bel: “Nu voi incerca sa scriu alta istorie decat cea scrisa de mosii si stramosii nostri”

PNL

Noul Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, Timotei Bel, a spus duminica, 24 iunie, la Manastirea Scarisoara Noua, dupa ce a fost hirotonit Episcop ca nu va incerca sa scrie alta istorie decat cea scrisa de mosii si stramosii nostri.

“Ma gasesc aici si am slujit aici, la hotarul dintre doua popoare, doua istorii, m-am straduit sa fiu prin slujirea mea unul care uneste si nu unul care dezbina. Asa voi face si de acum incolo. Nu voi incerca sa scriu alta istorie decat cea scrisa de mosii si stramosii nostri, aproape intotdeauna cu pretul vietii si al demnitatii. Pe aceasta trebuie sa o respectam toti.

Sunt scrise multe istorii astazi cu multe asa-zise adevaruri in ele, istoria cea adevarata insa are un singur adevar in ea, acela al credintei si al respectului fata de pamantul stramosesc. Pe aceasta o voi sluji si in noua mea demnitate de episcop”, a declarat, printre altele, Arhiereul Timotei Bel.

La eveniment au luat parte 13 ierarhi care au oficiat Sfanta Liturghie, printre care si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Andrei Andreicut.

Aproximativ 15.000 de persoane din toate protopopiatele Eparhiei au tinut sa fie prezente duminica la Manastirea Scarisoara Noua din judetul Satu Mare, care si-a sarbatorit in aceasta zi si hramul.

Vlad HERMAN

Foto: Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2