Garajele ilegale prospera in Baia Mare. Administratia Chereches inchide ochii, nepasatoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In spatele ansamblului de blocuri care margineste intersectia bulevardelor Traian si Republicii, pe latura estica, inspre strada Cosmonautilor, exista o zona impanzita de garaje construite in perioada romantica a anilor ’90. Vorbim de epoca „angheliana”, vremuri cand autoritatea publica locala incerca sa-si consolideze prezenta in spatiul public, pe fondul unui vid de autoritate nejustificat.

Desi exista Legea 50/1991, care reglementa clar conditiile in care se putea construi in Romania, iar Primaria avea structuri de verificare a activitatii in domeniu, baimareanul descurcaret si intreprinzator comanda un camion cu boltari si-si tragea garaj in curtea blocului. Evident ilegal si fara nici o grijia, cata vreme nimeni nu-l intreba de autorizatia de constructie.

Au trecut anii, iar in majoritatea oraselor s-a facut ordine in zona constructiilor ilegale. Nu e cazul si in Baia Mare, unde situatia persista, desi edilul sef si consilierii clameaza legalitatea si transparenta decizionala in administratia locala. E suficient sa ne gandim doar la magazinul ilegal Profi din Ferneziu, pentru care fostul edil Marinel Rob a emis o autorizatie de demolare, dar pe care sub conducerea lui Catalin Chereches angajatii Primariei refuza sa o puna in aplicare, alimentand in acest fel perpetuarea ilegalitatii.

Un locatar al blocului care are la parter celebrul magazin de mountain bike si o covrigarie cunoscuta ne-a trimis cateva instantanee cu constructiile ilegale din spatele blocului, o zona unde este un haos total, cu garaje neinregistrate si zeci de masini parcate aiurea.

Baimareanul revendicalist mentioneaza ca a mai facut sesizari, a fost si in audienta la mai marii din Primarie, dar i s-a sugerat sa-si vada de treaba si sa termine cu reclamatiile. Desi am mai semnalat asemenea aspecte primite de la cititori, cu amenajari ilegale si in spatele blocului 6 de pe Bdul Bucuresti, langa policlinica stomatologica, nu ne asteptam, nici acum, ca autoritatile sa intervina! Cel putin nu pe actuala canicula care asalteaza orasul, functionarilor publici fiindu-le imposibil sa-si paraseasca birourile dotate cu aer conditionat, daca nu sunt manati cu garbaciul. Prin urmare poate mai la toamna…. sau poate cu un alt primar!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1