Garda de Mediu a aplicat amenzi de peste 40 de milioane de lei, in primele noua luni ale anului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisarii Garzii Nationale de Mediu (GNM) au aplicat, in primele noua luni ale anului, amenzi in valoare de aproximativ 40,37 milioane de lei, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada din 2018, cand suma penalizatoare a fost de 29,53 milioane de lei, reiese din Raportul de activitate al institutiei, consultat de AGERPRES.

In perioada de referinta, in urma controalelor, s-a dispus aplicarea a 1.149 de avertismente, comparativ cu 1.204, la sfarsitul trimestrului III din anul anterior, precum si 117 actiuni privind sistarea activitatii (93, in anul anterior), 26 de propuneri de suspendare a acordurilor sau autorizatiilor de mediu (fata de 31, in aceeasi perioada din 2018), respectiv 30 de sesizari penale, fata de 17, in urma cu un an.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 29.383 de inspectii efectuate din perioada ianuarie – septembrie 2019, un numar de 23.877 a vizat domeniul controlului poluarii, iar 5.506 zona biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate.

Raportul GNM arata, totodata, ca, la nivelul lunii septembrie 2019, inspectorii de mediu au intreprins 3.187 de controale, fiind aplicate 253 de amenzi, in valoare de aproximativ 4,7 milioane de lei. Cele mai multe inspectii (2.357) au fost efectuate in domeniul controlului poluarii, in timp ce 830 de controale au vizat domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate.

In acelasi timp, in prima luna de toamna a acestui an, au fost aplicate 124 de avertismente, 13 dispozitii de sistare a activitatii, o propunere de suspendare acorduri/autorizatii de mediu si trei sesizari penale.

Garda de Mediu mentioneaza ca autoritatile administratiei publice locale sunt cele care trebuie sa se ocupe de salubrizarea localitatilor la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, judetelor si al sectoarelor din Bucuresti.

De asemenea, serviciul de salubrizare are in atributii, printre altele: maturatul, spalatul, stropirea si intretinerea cailor publice, curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea acestora in functiune pe timp de polei sau de inghet, colectarea separata si transportul separat al deseurilor municipale si cele provenite din activitati comerciale si institutii, dezinsectia, dezinfectia si deratizarea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole