Gautam Adani nu mai este cel mai bogat om din Asia

Reclame home 1
Reclame home 1

Omul de afaceri Gautam Adani din India a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din Asia, după ce capitalizarea bursieră a conglomeratului său a scăzut la 74 miliarde de dolari, în urma unui raport privind vânzările în lipsă, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Un raport publicat săptămâna trecută de Hindenburg Research susţinea că acest concern a folosit inadecvat paradisurile fiscale, în timp ce există temeri privind datoria sa ridicată şi capitalizarea bursieră a şapte companii listate Adani.

Grupul Adani Group a dezminţit acuzaţiile, spunând că sunt nefondate şi că a publicat întotdeauna informaţiile necesare pentru autorităţile de reglementare.

În urma declinului de miercuri al acţiunilor, Gautam Adani a căzut pe locul 10 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 84,1 miliarde de dolari, sub a rivalului Mukesh Ambani, preşedintele Reliance Industries Ltd, a cărui avere este estimată la 84,4 miliarde de dolari. Înaintea apariţiei raportului Hindenburg, Adani era pe locul trei.

Acţiunile Adani Enterprises au scăzut miercuri cu 5%, astfel încât pierderile de la publicarea raportului Hindenburg au depăşit opt miliarde de dolari.

Adani Total Gas, o societate mixtă între compania energetică franceză Total şi Adani Group, a avut cel mai mult de suferit în urma raportului privind vânzările în lipsă, pierzând aproximativ 27 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole