Gaza: 77 de morti, inclusiv sapte barbati care se uitau la un meci de fotbal

Saptezeci si sapte de persoane au fost ucise si alte peste 550 au fost ranite in bombardamentele intense intreprinse de Israel in Fasia Gaza, a anuntat Alray, agentia de presa a miscarii palestiniene Hamas, care detine controlul in enclava palestiniana, relateaza joi DPA citata de Agerpres.

Multi dintre morti si raniti sunt civili, inclusiv femei si copii, a precizat sursa.

Pe langa militanti cunoscuti, opt membri ai aceleiasi familii au fost ucisi in cursul unei lovituri aeriene israeliene asupra casei apartinand unui presupus militant din orasul Khan Younis (sudul Fasiei Gaza). De asemenea, cel putin sapte civili, toti barbati, au fost omorati in timp ce priveau la televizor un meci din cadrul Cupei Mondiale la Fotbal intr-o cafenea pe plaja, tot in Khan Younis, care a fost lovita de o bomba.

Cotidianul The Jerusalem Post scrie in editia sa de astazi ca fortele aeriene israeliene au lovit 320 de tinte in Fasia Gaza in ultimele 24 de ore si 750 de la debutul operatiunii ”Protective Edge” luni noaptea, in scopul de a pune capat atacurilor cu rachete ale Hamas asupra statului israelian.

In cursul loviturilor aeriene ce au avut loc noaptea trecuta, au fost distruse 58 de tuneluri, 220 de lansatoare de rachete subterane si 46 de instalatii de comanda si control, multe dintre ele aflate in case ale unor inalti comandanti ai Hamas, a afirmat joi dimineata o importanta sursa militara israeliana, citata de The Jerusalem Post.

Circa 80 de centre de comanda si control au fost bombardate de la inceputul operatiunii, a adaugat sursa, precizand ca au fost distruse in total 513 lansatoare de rachete subterane.

Aproximativ 800 de tone de explozibili au fost folositi de catre avioanele israeliene asupra tintelor lor in aceasta saptamana in Fasia Gaza si ca tendinta este cea de crestere, ”ca parte a politicii privind puterea de foc” , a precizat sursa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1