Gaza: armata israeliana recunoaste ca tras asupra unei scoli a ONU

Armata israeliana a recunoscut, duminica, ca a tras un obuz de mortiera asupra unei scoli ONU din Fasia Gaza unde joi au murit 15 refugiati, asigurand in acelasi timp ca nimeni nu a fost ucis acolo, informeaza AFP citata de Agerpres.

In acea zi, activisti au tras obuze de mortiera si rachete antitanc din “imprejurimile” scolii ONU de la Beit Hanun, a explicat purtatorul de cuvant al armatei Peter Lerner prezentand concluziile unei anchete interne.

Armata israeliana a raspuns cu tiruri de mortiera si “doar un obuz pierdut a aterizat in curtea scolii”, a adaugat el, asigurand ca ea era atunci “complet goala”.

“Respingem afirmatiile mai multor responsabili, facute imediat dupa incident, potrivit carora oameni au fost ucisi in perimetrul scolii din cauza unei activitati operationale” a armatei israeliene, a insistat el.

Joi, un fotograf AFP care s-a dus acolo a vazut pete de sange, iar serviciile de urgenta palestiniene au anuntat ca 15 persoane au fost ucise si cel putin 200 ranite de explozie.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat “ingrozit” de aceasta tragedie, explicand ca “numeroase persoane” au fost ucise, printre care femei si copii.

Potrivit lui Lerner, este posibil ca victimele sa fi fost lovite in luptele din alta parte si transportate la scoala pentru a gasi adapost si prim ajutor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1