Gazprom: Am anuntat toate companiile petroliere din Romania ca vrem sa cumparam benzinarii

home camp2
home camp2
home camp2

Compania petroliera NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea sa ajunga la o cota de 10% pe piata benzinariilor din Romania dupa anul 2015 si analizeaza, in acest moment, orice posibilitate pentru a atinge aceasta tinta, inclusiv achizitia de statii deja existente, a declarat, marti, Ileana Sorina Baltatu, director executiv al companiei, scrie Agerpres.

‘Am informat toate companiile de pe piata ca suntem interesati de achizitia de statii si asteptam sa vedem care oferte sunt cele mai interesante. Zona din vestul Romaniei este prioritara, fiind in apropierea rafinariei noastre din Pancevo, Serbia, dar vrem sa devenim un jucator national, astfel ca nu putem ignora nicio parte a tarii’, a spus Baltatu.

Ea a fost intrebata daca exista discutii mai avansate cu Petrom, in conditiile in care, in ultimul an, au existat informatii in piata despre faptul ca cele doua companii ar negocia pentru ca NIS sa preia mai mult de 100 de statii Petrom.

‘Cu Petrom discutam varii proiecte, este unul dintre partenerii nostri pentru achizitia de carburanti. In ceea ce priveste negocierile pentru achizitia de statii, ne-am exprimat disponibilitatea fata de Petrom, daca vor avea dorinta sa-si reorganizeze portofoliul, fiind cea mai mare companie petroliera din tara, cu cel mai mare numar de benzinarii. Ne-au raspuns ca in acest moment isi reorganizeaza portofoliul’, a continuat reprezentanta NIS.

NIS Petrol a deschis, pana acum, 15 statii sub brandul Gazprom pe piata din Romania si are in plan dublarea numarului de benzinarii pana la finele acestui an.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *