Vasile Barbul se joaca de-a imperator maximus, hartuind psihic sefii din Primarie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Se vorbeste in oras, si daca nu s-ar vorbi, sigur nu ar fi adevarat, ca “generalul” Barbul continua decimarea noilor sefi ai Primariei Baia Mare.
Suparat pe faptul ca i-au picat epoletii maronii, marele (in)competent al administratiei locale se afla intr-o perpetua criza de autoritate, motiv pentru care isi umfla zilnic muschii, aratandu-le functionarilor publici ca el este unicul influent ramas in echipa imperatorului maximus, in al carui rol il joaca adesea.
Recenta organigrama aprobata dupa mari suspine si eforturi de vointa a fost sau va fi modificata la presiunile fostului city manager, aparatul primarului fiind restructurat pentru a saptea oara in decurs de trei ani.
Plin de energie, Vasile Barbul a decis sa treaca la cultivarea celor care au acces prin concurs pe functii de directori, incepand, asa cum ii sta bine unui bun gospodar, chiar cu sapatul.
Primul hartuit si terminat psihic fiind Ont Florin, cel care pentru a nu cadea in depresie si-a dat demisia din functie, acceptand un post de executie in cel mai important compartiment al Primariei, cel care raspunde de evidenta stradala si alocarea numerelor de casa.
Cu siguranta, urmeaza inginerul Marius Aosan, directorul de Utilitati publice, un personaj la locul lui si cu temele la zi, fapt care il face mai putin controlabil, aspect deranjant pentru “generalul” obisnuit a i se canta de dimineata “traiasca sefu”.Se asteapta un conflict iminent intre fostul city manager si Vasile Tepei, Directorul Serviciului de Administrarea Patrimoniu, motiv pentru care la bursa pariurilor VB are o cota de 7/1.Ramane de vazut daca imperator maximus ii va accepta mofturile sau se va lepada de satana cu masina portocalie. In tot acest timp, Consiliul Local doarme. Deh, e vacanta si caldura mare, moncher!

Carlos SACALUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

15 Comments

 1. Kako

  Barbul nu face de capul lui, singur totul in Primarie. Coordonatorul sef, caruia ii place cu adevarat sa i se spuna Dumnezeu, este Diavolul in costum! Mirarea cea mare este ca totusi nu se ridica nimeni in doua picioare sa protesteze, sa conteste, sa urle in gura mare ca avem un asemenea… Kake!

  Reply
 2. ioan

  Sigur un kake care prin masinariile lui barbul, micle radu VITAL,, sub ocrotitoarea legilor secretarul primariei,, a carei rezultate pozitive nu sunt decat acoperirea ilegalitatilor si abuzurilor facute de ,,,golanul in costume de firma…kake… pot continua sub ochii nostri aceste manevre de orice fel a banului public,, iat au aparut oameni noi in primaria BAIA MMARE,, care nu se alatura masinariilor chereches-barbul-consilieri locali ,, cu functii de raspundere care DERANJEAZA ENORM aparatul hotilor din primarie,, au doua variante ORI FURA SI SE ALATURA caestor impostori ORI PLECA DIN FUNCTII,, oameni care vin din productie si cunosc bine relatia om–banpublic- cinste si respect fata de baimareni !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
  1. curios

   Totusi Ioane cam repede cedeaza psihic…. si e mult, mult, prea scurt timpul de cand sunt pe posturi ca sa poti presupune ca macar au habar de ce se intampla in primarie, darmite sa fure…. la mijloc e altceva mai putred… si o stii prea bine… INCOMPETENTA… poate ar fi trebuit un examen psihologic inainte de angajare?

   Reply
 3. observator

  Au “acces” prin concursuri corecte, nu? Parca nu demult ati clamat corectitudinea si imensa valoare a noilor veniti…. timpul va arata valoarea… deocamdata doar frica, de cine? …. sau de ce?….. guverneaza actiunile noilor veniti…. Unde e rezistenta la stres domnilor? Sa fie incompetenta? Sa fie lipsa de interes?

  Reply
  1. CRISTIAN

   INTREBARE INTREBATOARE !!!
   De ce la toate concursurile de recrutare intr-o functie publica de conducere, la Primaria Baia Mare nu se cer studii de masterat sau postuniversitare ?! desi legea 188/1999 spune clar :
   “7)Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
   *) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
   *) Functionarii publici prevazuti la alin. (1) sunt obligati sa indeplineasca conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut, sub sanctiunea eliberarii din functia publica.
   *) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.”
   Deci nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere,in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, !!!….ori majoritatea functiilor de conducere scoase la concurs NU SUNT TEMPORAR VACANTE !!!
   Poate imi mai spune si mie cineva de ce la aproape toate concursurile doar “persoana agreata” intra la oral ?!
   SUNT CURIOS CATI DINTRE CEI CE AU LUAT ACEST CONCURS INDEPLINESC ACESTE CONDITII LEGALE SI CINE SE FACE VINOVAT PENTRU ACESTE LUCRURI ?! De drept , pot ocupa si pot fi platiti pe aceste functii ?
   Domnilor cu studii juridice va rog frumos DEZBATETI !

   Reply
   1. Cristina C

    Art. 98. .188/1999

    (1) 1 Raportul de serviciu încetează de drept:

    c) dacă funcţionarul public nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 54 lit. a), d) şi f);
    e) ca urmare a constatarii nulitatii absolute a actului administrativ de numire in functia publica, de la data la care nulitatea a fost constatata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila;

    Art. 54
    Poate ocupa o functie publica persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

    f) indeplineste conditiile de studii prevazute de lege pentru functia publica;
    g) indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice;

    (2)Constatarea cazului de incetare de drept a raportului de serviciu se face, in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Actul administrativ prin care s-a constatat incetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in termen de 10 zile lucratoare de la emiterea lui.

    Articolul 99
    (1)Persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la emitere, in urmatoarele cazuri:

    e) functionarul public nu mai indeplineste conditia prevazuta la art. 54 lit. g);

    Reply
    1. Cristina C

     Cred ca raspunderea pentru nerespectarea dispozitiilor legale o are COMISIA DE CONCURS si RESURSELE UMANE.

     Reply
    2. dilau

     buna mai draga cristina c. s-ar putea sa ma insel dar am impresia ca noi doi am fost – la un moment dat – cei mai buni “prieteni politici” a lui stelian.ma insel cumva?.:))).

     Reply
 4. Koko

  Da, cu examenul psihologic si psihiatric sunt perfect de acord, insa acesta trebuie inceput cu liderul, Dumnezeul sau cum i se mai spune. Nu de alta, dar are pile la spital….

  Reply
  1. curios

   Examenul psihologic este proba eliminatorie la admiterea in magistratura, la politisti, etc., deci nu este o rusine… Pur si simplu se testeaza printre altele si rezistenta la stres, cum actionezi in conditii limita…

   Reply
 5. gandire pozitiva

  Un lucru nu inteleg si pace! Daca ai avut motivatia necesara sa te prezinti la un concurs, corect sau nu, inseamna ca ai considerat ca poti face fata. Scuze de genul: Barbul nu ma vrea, nu, nu, nu ma vrea, sunt praf aruncat in ochii cetatenilor, oglinda propriei neputinte si da, a incompetentei, fricii, dupa cum bine spuneai, observatorule. Recrutarea personalului este o arta pe care nu multi o detin din pacate.

  Reply
 6. ioan

  cURIOSULE PERFECT ADEVARAT<<<>>> dar nu in toate cazurile aici lucrurile sunt simple a doua zi dupa ce esti instalat intrebare::: A CUI PILA ESTI????,, esti studiat inceputl este ff greu pe parcurs ALINIAEREA este extrem de simpla repet “”””” ori esti cu noi ori pleci sau ti se taie neste legaturi posibile cu cei care vin cu mari probleme in primarie,, vorbim de licitaii, selectii de oferte,, acordari de lucrari de orice fel din banul public,, terenuri si case mare specialista coconet de trista amintire brad rodi,, si acum in functie ludescher,, care inca nu-i la GHERLA!!!!!!!!,, apoi vin platile facturilor catre executanti pe preferinte ,, ala acum ,, ala mai are timp sa astepte,, specialisti directia economica dansele se stiu,, si cate si mai cate la care tentatii rezisti sau pleci chiar daca esti super corect,, n-ai cum sa rezisti plus coada care si-o baga consilirii locali . ETC<< ETC ETC !!!!!!!!!!

  Reply
  1. rezistentul

   Deja ma apuca mila draga Ioane. Parca ma vad, proaspat ajuns director in primarie cat de tare ma rusinez de privirile si studiul de caz al celor de acolo. Ma duc sa muncesc sau ma duc sa vad ce impresie fac? Dar esti chiar nemaipomenit acum. Mi-ai facut o impresie mult mai buna.Cine ce-ti taie? Care preferinte? Trebuie sa te duca doar capul. Urgente, prioritati, urgente, prioritati.E foarte greu pentru tine draga Ioane. Parca te vad cum citesti randurile astea care te lasa fara replica, e greu tare, tare e greu. Totusi ma intreb ce naiba lucrezi tu prin primarie sau prin preajma?!???

   Reply
 7. Sefu lui Cereches

  Ii intreb si eu pe “primii gospodari ai urbei”, pe ei nu-i “mananc” tantarii?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2