Generalul Oprea a mai obtinut o distinctie: plagiator!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel_oprea_64628200Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti a analizat lucrarea de doctorat ”Procedura plangerii prealabile”a vicepremierului Gabriel Oprea, mentionand ca: „in mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind ”copiate integral”.

Pozitia acestuia este in contradictie cu concluzia Consiliului National de Etica din Ministerul Educatiei – singurul organism abilitat la nivel national pentru solutionarea acestor sesizari. In luna iulie anul acesta, Comisia condusa de Marian Popescu o conduce a decis sa se autosesizeze si a examinat teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, dupa ce aparusera in presa informatii privind un posibil plagiat.

Lucrarea vicepremierului Oprea, coordonata de profesorul universitar doctor Ion Neagu, contine pasaje copiate din alte carti fara a avea introducere si concluzii.

Hotnews scrie ca Gabriel Oprea a copiat pagini intregi din ”Plangerea Prealabila. Teoria generala a plangerii prealabile. Aplicatiunea la legislatiunea romana” a lui Constantin Turai, publicata in 1938, precum si o serie de citate din Nicolae Iorga si Gheorghe Ghibanescu, pasaje care in cartea lui Turai se regasesc marcate si citate corect de catre autor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2