Gerea: Speram ca, pana la vara, sa reusim scaderea TVA

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

bani calcule finanteTaxa pe valoarea adaugata (TVA) ar putea fi redusa cu cel putin doua puncte procentuale pana in vara acestui an, iar alte taxe ar putea fi eliminate, a declarat ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mediului de afaceri din judetul Arges.

‘Conditiile de a face business s-au imbunatatit in Romania, chiar daca inca inca nu resimtim un impact major. A fost redus CAS-ul cu 5%, s-au acordat scutiri de impozit pe profitul reinvestit, s-a redus taxa pe valoare adaugata pentru paine si speram ca, pana la vara, sa reusim scaderea TVA-ului macar cu doua puncte procentuale, precum si eliminarea altor taxe. Trebuie sa actionam calculat, iar pentru asta lucram la strategii solide’, a precizat Gerea, potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES.

In cadrul intalnirii, ministrul Energiei a prezentat programele nationale care vin in sprijinul antreprenorilor, punctele principale vizate de Strategia pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, proiectele de lege ‘Business Angels’,’Incubatoare de Afaceri’, ‘Mediator de credite pentru IMM-uri’, proiectul de lege privind finantarile participative (Crowd Funding), precum si solutiile de finantare oferite prin Programul romano-elvetian pentru IMM-uri.

La randul lor, oamenii de afaceri din Arges au expus problemele mediului privat. Printre acestea se numara instabilitatea politica, reflectata in lipsa de predictibilitate a cadrului legal, cu precadere in domeniul fiscal, birocratia excesiva, dificultatile de a obtine finantare pentru proiecte, lentoarea cu care instantele solutioneaza litigiile comerciale. In aceste conditii, reprezentantii mediului de business au propus stimularea mediului economic prin reduceri de taxe si simplificarea proceselor birocratice si au solicitat sprijin in coagularea oamenilor de afaceri in organizatii mai puternice, reprezentative in dialogul cu autoritatile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2