Germania: 11 persoane retinute sub suspiciunea de planificare a unui atentat “terorist islamist”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un numar de 11 persoane au fost retinute la Frankfurt si sunt anchetate sub suspiciunea de planificare a unui atentat ‘terorist islamist’, cu folosirea unei masini cu care sa patrunda in multime si a unor arme de foc, in scopul de a omori cat mai multe persoane, relateaza Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

Suspectii, cu varste cuprinse intre 20 de ani si 42 de ani, au fost arestati in cursul unor razii intreprinse vineri dimineata de politie in regiunea din jurul orasului Frankfurt, a anuntat Parchetul din Frankfurt intr-un comunicat, fara sa indice cetatenia suspectilor.

Principalii suspecti sunt un tanar de 21 de ani din Offenbach, oras situat aproape de Frankfurt, si doi frati de 31 de ani din Wiesbaden, care ar avea legaturi cu comunitatea islamista salafista din zona, se precizeaza in comunicat. Suspectii luasera deja legatura cu ”diversi traficanti de arme, au inchiriat un vehicul greu” si au strans bani pentru cumpararea de arme de foc, potrivit comunicatului. Anchetatorii se concentreaza in special pe un numar de 10 persoane care traiesc in landurile Hessa si Renania-Palatinat. Ele sunt suspectate indeosebi de finantare a terorismului si de ajutor pentru pregatirea unei crime. In cursul unor perchezitii efectuate vineri dimineata in apartamente din Frankfurt si din imprejurimile orasului, politia a confiscat peste 20.000 de euro cash, mai multe cutite, mici cantitati de droguri si mai multe documente electronice si scrise. Suspectii arestati urmeaza sa fie prezentati unui judecator de instructie care va decide plasarea lor in detentie provizorie.

Germania este in stare de alerta din cauza mai multor atacuri jihadiste comise sau avute in vedere in tara in ultimii ani. Cel mai grav, care a avut loc in decembrie 2016, a fost intreprins de catre un tunisian de 23 de ani, Anis Amri, autorul unui atentat cu un camion cu care a patruns in multime la un targ de Craciun in Berlin. Atacul, revendicat de gruparea Stat Islamic, s-a soldat cu 12 morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *