Germania: 23 de milioane de persoane, victime ale criminalitatii informatice in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 23 de milioane de persoane au fost victime ale criminalitatii informatice in 2017 in Germania, echivalentul a circa 38% din totalul adultilor care se afla cu regularitate online, a informat marti compania americana de securitate informatica Norton by Symantec, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Compania a estimat ca pagubele totale se ridica la aproximativ 2,2 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari).

Furturile de identitate, atacurile de tip ransomware (cerere de rascumparare) si fraudele cu carduri de credit se numara printre principalele infractiuni, a precizat Norton.

Compania efectueaza un studiu anual privind criminalitatea informatica in circa 20 de tari. In intreaga lume, 978 milioane de utilizatori au fost victime ale atacurilor informatice.

Potrivit studiului, majoritatea victimelor sunt utilizatori obisnuiti care dau dovada de ‘un anumit grad de neglijenta’ atunci cand se afla online.

‘Multi oameni dau dovada de o neglijenta periculoasa’, a spus managerul Norton, Nick Shaw.

Potrivit studiului, 7% dintre utilizatorii germani au fost afectati de atacuri de tip ransomware, datele lor fiind blocate si o cerere de rascumparare a fost trimisa in schimbul deblocarii acestora.

Norton a precizat ca aproximativ una din zece victime a platit, iar compania ii sfatuieste pe utilizatorii de computere sa faca o copie de rezerva a datelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2