Germania a acceptat un numar record de solicitari de azil in 2014

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Germania a acceptat de la inceputul acestui an un numar record de 25.646 de solicitari de azil, net superior celui inregistrat pentru intreg anul 2013, scrie revista Der Spiegel pe baza cifrelor oferite de guvern, informeaza vineri AFP citata de Agerpres.

Citand un raspuns scris din partea guvernului pentru grupul parlamentar al partidului Die Linke (stanga radicala), revista afirma ca in cel de-al treilea trimestru au fost acceptate 9.582 de cereri de catre Germania dintr-un total de 25.646 de persoane de la inceputul anului 2014.

Anul trecut, autoritatile germane au acceptat cererile de azil a 20.128 de persoane (fata de 17.140 in 2012), mai scrie revista, precizand ca numarul cererilor (circa 140.000) nu a mai fost atat de mare din anii 1990.

Germania, principala destinatie a solicitantilor de azil din Europa, provenind in special din Siria, Afganistan si Irak, a votat joi, ca urmare a unei decizii a justitiei, majorarea alocatiilor platite refugiatilor in perioada examinarii cererii lor de azil.

Legea adoptata joi de Bundestag, camera inferioara a parlamentului de la Berlin, era asteptata dupa o decizie din iulie 2012 a Curtii Constitutionale federale care ordona reevaluarea acestui ajutor social.

Solicitantii de azil primeau la acea data 240 de euro pe luna pe durata examinarii cererii lor, suma ramasa neschimbata din 1993. Asteptand ca parlamentul sa reexamineze chestiunea, Curtea Constitutionala a fixat o suma tranzitorie de 336 de euro pe luna ce va fi marita prin noua lege.

Primirea unui numar tot mai mare de refugiati este un subiect care starneste ingrijorare de cateva luni in Germania, unde autoritatile se confrunta cu dificultati in a face fata unui aflux atat de mare de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2