Germania ar putea primi pana la 1,5 milioane de imigranti in 2015 

PNL

imigrantiGermania ar putea primi pana la 1,5 milioane de imigranti in 2015, o cifra cu mult mai mare decat cele avansate pana acum de guvern, relateaza luni cotidianul german popular Bild, care citeaza un “document confidential”, potrivit AFP citata de Agerpres.

Pana acum, Germania se astepta sa primeasca intre 800.000 si un milion de imigranti in 2015, ceea ce ar fi constituit deja un record pentru ea si pentru Europa.

Insa, conform unui “document confidential” citat de Bild, autoritatile estimeaza ca Germania ar putea primi in urmatoarele trei luni 920.000 de noi imigranti, ceea ce ar ridica previziunile la 1,5 milioane de persoane pentru intreg anul 2015.

“Presiunea migratiei va creste in continuare. Pentru al patrulea trimestru, estimam intre 7.000 si 10.000 de intrari ilegale pe zi”, conform unor fragmente din acest document, a carui origine nu este precizata de Bild.

“Aceasta cifra semnificativa de solicitanti de azil risca sa devina o povara extrema pentru landurile si localitatile” din Germania, conform documentului, care mentioneaza ‘un risc de prabusire a aprovizionarii’.

Fiecare imigrant care primeste statutul de refugiat si, prin urmare, obtine azil in Germania are dreptul de a-si aduce si familia, reaminteste Bild. Conform documentului citat, fiecare refugiat ar putea aduce astfel ‘in medie de la patru la opt’ rude in Germania.

Astfel, din octombrie pana in decembrie si pe baza cifrei provizorii de 920.000 de imigranti, circa “7,36 milioane de persoane” ar putea primi dreptul de azil in Germania prin intermediul procesului de reintregire a familiei, mai noteaza documentul.

De mai multe luni, Germania se confrunta cu un aflux record de imigranti. Potrivit Ministerului de Interne din landul Bavaria, principalul punct de intrare in Germania pentru imigranti, intre 270.000 si 280.000 de solicitanti de azil au ajuns in tara numai in cursul lunii septembrie, mai multi decat pe intreg anul 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1