Germania ar putea utiliza avioane militare pentru a accelera deportarile 

PNL

imigranti-musulmaniGermania ar putea utiliza avioane militare de transport pentru a-i repatria pe solicitantii de azil ale caror cereri au fost respinse pentru a accelera ritmul deportarilor si a face fata mai usor crizei refugiatilor, scrie miercuri cotidianul Bild, preluat de Reuters citata de Agerpres.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a anuntat in mod repetat ca vrea sa accelereze atat procesarea cererilor de azil, cat si deportarea celor care nu au primit statut de refugiat.

Merkel este sub o presiune tot mai mare din cauza modului in care gestioneaza criza, chiar unele voci din partidul sau conservator dorind sa impuna limite pentru migratie.

Citand surse regionale, Bild scrie ca guvernul federal si 16 administratii de landuri iau in considerare accelerarea procesului de procesare a cererilor de azil, deportarea fara notificare prealabila si utilizarea armatei in acest scop.

O sursa din cadrul guvernului german a declarat ca nu s-a ajuns la un acord privind un plan de actiuni si ca in prezent mai multe optiuni sunt evaluate.

Germania depune mari eforturi sa faca fata afluxului de circa 10.000 de migranti pe zi si asteapta in total in acest an cel putin 800.000 de refugiati.

Bild scrie ca numarul noilor cereri de azil il depaseste cu mult pe cel al deportarilor. Pana la sfarsitul lui septembrie, 193.500 de persoane au fost inregistrate ca neavand un motiv valid pentru a solicita azil, scrie ziarul.

De la inceputul anului pana in luna august, autoritatile germane sustin ca au deportat 11.522 de persoane, fata de 10.884 in intregul an 2014, relateaza Bild.

Cifrele guvernului indica faptul ca desi multi dintre cei care solicita azil in Germania fug de conflictele din Orientul Mijlociu, cel putin o treime dintre ei sunt migranti economici din tarile balcanice care au mici sperante de a ramane legal in tara.

Un sondaj al Allensbach publicat miercuri arata ca 54% dintre cei intervievati sunt foarte ingrijorati de situatia refugiatilor din Germania, fata de 40% in luna august.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1