Germania cere o distribuire echitabila a refugiatilor in Europa

PNL

tabara refugiati ucraina razboiGermania si alte doar cateva state membre ale Uniunii Europene nu pot continua sa absoarba o cota disproportionata de refugiati care ajung in blocul comunitar, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Guvernului de la Berlin, care a adaugat ca alte tari trebuie sa faca mai mult, transmite Reuters citata de Agerpres.

Germania se asteapta ca numarul solicitantilor de azil pe care ii va primi in acest an sa creasca de patru ori, la circa 800.000.

“Germania si alte doar cateva tari sunt de departe cele care primesc cei mai mult refugiati”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Guvernului. “In contextul in care sunt 28 de state membre, acest lucru nu poate sa continue. Trebuie sa existe o distribuire echitabila a refugiatilor, cu mai multa solidaritate”, a adaugat el.

Unele guverne europene au refuzat sa primeasca refugiati si s-au opus propunerilor UE de stabilire a unui plan comun de actiune in contextul acestei crize, care se intensifica pe fondul afluxului tot mai mare de imigranti ce fug din cauza razboaielor si a saraciei din Africa, Asia si Orientul Mijlociu.

Potrivit lui Seibert, Europa are nevoie de o noua abordare, in contextul in care numeroase tari nu mai respecta Regulamentul Dublin, care prevede trimiterea majoritatii solicitantilor de azil inapoi in tara prin care au intrat in UE pana cand aplicatia lor va fi procesata.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat sambata ca actuala politica europeana pentru rezolvarea crizei imigrantilor este “o rusine”. “Europa risca sa esueze din cauza modului dezastruos de administrare” a situatiei, a adaugat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1