Germania: Festivalul “Rock am Ring”, evacuat din cauza unei “amenintari teroriste”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Festivalul de muzica “Rock am Ring” care atrage zeci de mii de persoane pe circuitul de curse automobilistice de la Nürburgring, in vestul Germaniei, a fost evacuat vineri seara din cauza unei “amenintari teroriste”, au anuntat politia si organizatorii, transmite AFP.

Politia a informat ca dispune de “elemente concrete in lumina carora nu este de exclus o posibila amenintare terorista”, potrivit unui comunicat difuzat in prima zi a evenimentului care se desfasoara pana duminica.

“Cum securitatea este o prioritate, iar orice punere in pericol a participantilor la festival trebuie evitat pe cat este posibil, s-a decis suspendarea festivalului pentru astazi”, a continuat politia, fara sa precizeze natura amenintarii si elementele de care dispune.
La randul lor, organizatorii le-au adresat vizitatorilor, intr-un mesaj distinct, rugamintea de a se indrepta “ordonat si in liniste spre iesire si terenurile de camping” pentru “a sustine investigatiile politiei”.

Ei si-au exprimat speranta ca festivalul va fi reluat sambata.
Politia a precizat ca securitatea fusese deja intarita in urma atentatului comis la 22 mai la Manchester dupa un concert al cantaretei pop americane Ariana Grande, cu “1.200” de persoane desfasurate suplimentar in apropierea celebrului circuit automobilistic de la Nürburgring care gazduieste festivalul, relateaza AGERPRES.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2