Germania: Guvernul va cumpara trei aeronave noi, dupa seria de incidente la avioanele sale actuale

PNL

Guvernul german a decis sa achizitioneze trei avioane Airbus A350 pentru a-si innoi flota aeriana dupa o serie de incidente care au perturbat mai multe deplasari oficiale, inclusiv ale cancelarului Angela Merkel, a anuntat Ministerul Apararii, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Costurile totale ale achizitiei se vor ridica la 1,2 miliarde de euro, a precizat ministerul, intr-un comunicat emis miercuri seara.

Primul aparat ar urma sa fie livrat in 2020, iar urmatoarele doua in 2022.

Aceste achizitii ‘vor permite cresterea capacitatii in avioane lung-curier securizate si inlocuirea pe termen lung a fostelor tipuri de aeronave’, a explicat Ministerul Apararii.

In pret intra costul initial al avioanelor, la care se adauga cel pentru echipamente scumpe, precum cabine VIP pentru membrii guvernului si sisteme speciale de protectie.

Noile aparate vor fi puse la dispozitia unor responsabili guvernamentali sau militari si vor permite, de asemenea, transportul de raniti sau de materiale.

Decizia guvernului german survine dupa ce flota sa aeriana s-a confruntat cu o serie de incidente si pene care l-au pus intr-o postura umilitoare.

Potrivit agentiei dpa, ministrul de finante Olaf Scholz, care urmeaza sa plece joi la Washington pentru o reuniune a FMI, nu a putut utiliza aeronava ‘Konrad Adenauer’, un A340 aflat in revizie dupa un nou incident marti la un pneu la aterizare.

Scholz va ajunge in SUA cu un avion mai mic, un A321, care va avea nevoie de o escala pentru realimentare in Islanda.

Cancelarul Angela Merkel a sosit cu intarziere la summitul G20 de la Buenos Aires, din noiembrie 2018, din cauza unei avarii tot a aeronavei ‘Konrad Adenauer’.

De incidente neplacute au avut parte si presedintele german Frank-Walter Steinmeier, ramas blocat in Etiopia in ianuarie dupa o pana la un alt Airbus, dar si ministrul de externe Heiko Maas, in doua randuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1