Germania ia in considerare extinderea desfasurarii militare in Afganistan

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

soldatiGermania si-ar putea extinde angajamentul militar in Afganistan anul viitor, potrivit unor informatii aparute in presa miercuri noapte, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Propunerea de a extinde prezenta pe teren in nordul tarii pana la sfarsitul anului 2016 si a creste numarul de soldati de la 850 la 980 ar fi trebuit votata de cabinet inca de miercuri, a relatat Spiegel Online.

Germania a planificat initial sa se retraga din baza sa de la Mazar-i-Sharif, la aproximativ 400 km nord-vest de Kabul, in cursul anului 2016, lasand doar o mai mica desfasurare militara in capitala.

Cresterea fortei este justificata de cerinte mai mari asupra contingentului german in Afganistan, unde conditiile de securitate
raman problematice, potrivit blogului de politica de aparare Augen Geradeaus! (Deschide ochii inainte!), unde a aparut pentru prima data informatia, citand surse anonime guvernamentale.

Dar un angajament mai mare nu ar reprezenta o revenire la operatiuni de lupta, pentru care fortele guvernamentale afgane si-au asumat responsabilitatea primara la sfarsitul anului 2014.

Ministerul german al Apararii nu a confirmat informatiile aparute peste noapte, intr-un raspuns la o solicitare DPA.

Armata germana a avut pana la 5.350 de soldati in Afganistan in cadrul unei misiuni de lupta conduse de NATO timp de 13 ani, care s-a incheiat anul trecut.

Fortele NATO au ramas acolo sa antreneze si sa consilieze in cadrul misiunii Resolute Support.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *