Germania improvizeaza centre de primire a migrantilor inclusiv in sali de sport si pe nave fluviale

PNL

imigrantiAutoritatile germane gazduiesc migrantii inclusiv in adaposturi improvizate in sali de sport, terminale ale aeroporturilor, diferite cladiri dezafectate sau chiar pe nave stationate pe fluvii, intrucat taberele de refugiati sunt pline, transmite duminica agentia EFE, citata de Agerpres.

“Situatia este problematica si precara. Aproape in fiecare zi trebuie sa inchidem o sala de sport pentru a primi acolo refugiati”, afirma un reprezentant al Oficiului pentru Sanatate si Probleme Sociale de la Berlin.

Vechiul aeroport Tempelhof din capitala Germaniei a devenit o imensa tabara de refugiati, iar ultima decizie a autoritatilor a fost sa transforme un centru de congrese intr-o centru de primire unde pot fi cazati pana la 800 de migranti. In acelasi timp continua cautarea de noi spatii prin foste fabrici, oficii publice sau spitale, dar locurile unde s-ar putea improviza tabere de refugiati sunt tot mai putine.

Aceasta situatie de criza se intalneste pretutindeni pe teritoriul Germaniei, intrucat migrantii, intrati in tara pe la granita cu Austria, sunt redistribuiti prin statele federale, care cauta fiecare solutii sa-i gazduiasca. Iar aceste solutii devin tot mai inedite, la Dusseldorf de pilda fiind amenajate astfel de spatii inclusiv pe nave stationate pe fluviul Rin.

Potrivit autoritatilor din Bavaria (statul unde sunt inregistrati solicitantii de azil), numarul migrantilor care au ajuns anul acesta in Germania venind mai ales din Orientul Mijlociu, Africa si Asia a trecut pragul de 900.000.

In acest context, Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), ramura bavareza a Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a somat-o pe aceasta din urma sa ia urgent masuri de limitare a numarului migrantilor, dupa ce i-a mai dat recent doua ultimatumuri ramase fara efect.

Dar sefa executivului de la Berlin a respins imediat si aceasta ultima solicitare a lui Seehofer, reafirmandu-si hotararea de a-si continua politica de primire a migrantilor extracomunitari, in pofida nepopularitatii acestei politici si a tensiunilor pe care ea le-a provocat in interiorul coalitiei de guvernare.

Totusi, potrivit presei germane, Angela Merkel ar fi dispusa sa accepte o plafonare a numarului de migranti, dar numai daca se va adopta o solutie “internationala si europeana” care sa cuprinda inclusiv un acord cu Turcia.

Printr-un astfel de acord, Uniunea Europeana ar urma sa preia legal migranti ce s-au refugiat pe teritoriul turc, redistribuindu-i apoi prin statele blocului comunitar in baza unui nou sistem al cotelor obligatorii, suplimentar fata de cel adoptat in luna septembrie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1