Germania: Inspectii in toate cazarmile pentru depistarea eventualelor simboluri naziste

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conducerea armatei germane a anuntat duminica ordonarea unei inspectii in toate cazarmile dupa un scandal provocat de descoperirea unor simboluri naziste in doua dintre acestea, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

”Inspectorul-sef al Bundeswehr a ordonat aceasta inspectie in toate proprietatile armatei in vederea verificarii daca in acestea se gasesc relicve ale Wehrmacht (armata regimului nazist, n.r.) si daca da, pentru inlaturarea lor”, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Decizia intervine in urma unui scandal care a zguduit Bundeswehr si Ministerul Apararii in ultimele doua saptamani, si anume arestarea unui ofiter cantonat la baza franco-germana de la Illkirch, langa Strasbourg (estul Frantei), suspectat ca a planuit asasinarea unor personalitati de stanga sau a unor straini, dandu-se drept refugiat sirian.

Despre acest tanar de 28 de ani s-a aflat ca sustinea de mai multi ani teze ultranationaliste si xenofobe.

O inspectie la cazarma sa din Illkirch a dus la descoperirea unor relicve ale Wehrmacht, expuse de ceva vreme intr-o sala comuna a bazei si fara ca acest lucru sa fi atras atentia cuiva.

Ministerul Apararii, care interzice astfel de obiecte, a descoperit apoi un caz similar intr-o alta baza militara, de aceasta data in Germania, la Donaueschingen (sud-vest).

Dupa arestarea ofiterului, ministrul apararii, Ursula von der Leyen, o apropiata a cancelarului Angela Merkel, le-a cerut generalilor sa dovedeasca toleranta zero fata de tendintele de extrema dreapta din randul subordonatilor.

”Procesul in curs de clarificare necesita curaj si tenacitate”, a declarat ea duminica pentru  Bild, ”toti trebuie sa-l sustinem, de la general la tinerii recruti, pentru ca este vorba despre reputatia Bundeswehr”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2