Germania introduce avantaje pentru posesorii de automobile electrice

Reclame home 1
Reclame home 1

masina ecologicaO serie de avantaje pentru soferii de automobile electrice au intrat in vigoare in Germania, incluzand privilegii de parcare, permisiunea de a folosi benzile pentru autobuze si placute speciale de inmatriculare, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

Masurile sunt incluse intr-o lege privind ‘electromobilitatea’ adoptata anul trecut si care va expira la 30 iunie 2030. Insa scutirile de taxe pentru proprietarii de automobile electrice au fost pana in prezent excluse.

Beneficiile mentionate se aplica automobilelor pe baza de baterii, precum si altor autovehicule ecologice, cum ar fi cele hibride pe benzina, dar si cu motoare electrice sau vehiculele care folosesc drept combustibil hidrogenul.

Ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, spera ca placutele de inmatriculare speciale ale automobilelor electrice vor spori sensibilizarea publicului din Germania fata de acest tip de autovehicule, avand in vedere ca volumul vanzarilor este in urma obiectivelor guvernamentale.

Municipalitatile pot acum decide cu privire la rezervarea de locuri de parcare la incarcarea bateriilor in statiile pentru vehiculele electrice, precum si oferirea de parcare gratuita, noteaza DPA.

De asemenea, autoritatea locala poate acorda permise speciale pentru proprietarii de automobile electrice din zonele sensibile din punctul de vedere al problemelor de mediu si sa autorizeze accesul pe benzile de autobuz ale unor astfel de autovehicule care vor avea in acest scop placute de inmatriculare distincte de restul participantilor la trafic. Aceasta masura va putea fi luata numai in cazul in care conditiile rutiere permit acest lucru.

Masurile sunt consultative, iar decizia finala privind punerea in aplicare a acestora este a autoritatilor de control al traficului, precizeaza DPA.

Zeci de modele de autovehicule pur electrice sau hibride sunt disponibile in Germania, dar startul in achizitionarea acestora a fost lent. Criticii spun ca autovehiculele electrice sunt prea scumpe pentru a fi cumparate si deplang faptul ca oferta contine o gama limitata de modele.

Berlinul are drept obiectiv atingerea cifrei de un milion de automobile electrice pe drumurile publice pana in anul 2020. In prezent, vanzarile anuale din Germania de automobile electrice nu depasesc cinci cifre.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2