Germania: Justiția aplică o înfrângere pentru Facebook în privința culegerii de date personale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cea mai înaltă jurisdicţie germană a ordonat marţi conducerii Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa, relatează Agerpres.

‘Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante’, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa. Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei.

Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză. Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.

‘Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere’, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale. Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme. Autorităţile germane impun Facebook să solicite ‘acordul explicit’ asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2