septembrie 18, 2021

Germania: Lucrari semnate de Hitler, confiscate in urma dubiilor ce planeaza asupra autenticitatii lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tablouri si desene atribuite lui Adolf Hitler, din care unele ar fi trebuit sa fie scoase la licitatie sambata, au fost confiscate in Germania in urma dubiilor ce planeaza asupra autenticitatii lor, a anuntat joi Parchetul din Nurnberg, citat de AFP si titrate de Agerpres.

Un numar de 63 de opere de arta semnate “A.H.” sau “A. Hitler” au fost confiscate. Dintre ele, 26 ar fi trebuit sa fie puse in vanzare in cadrul unei licitatii, sambata, potrivit aceleiasi surse.

“Desfasuram o ancheta la Parchetul din Nurnberg pe baza suspiciunilor de falsificare si tentativa de frauda”, a declarat pentru AFP procurorul general Antje Gabriels-Gorsolke. Ea a precizat ca ancheta va fi realizata pentru “a verifica daca picturile sunt false sau originale”.

Doar cinci dintre operele confiscate vor fi scoase in cele din urma la licitatie in ziua de sambata, a confirmat joi casa de licitatii Weidler. Cele 26 de opere retrase de la vanzare au fost eliminate si din catalogul licitatiei. Parchetul german a confiscat alte 37 de opere de arta a caror autenticitate este pusa sub semnul intrebarii. Licitatia ar fi trebuit initial sa cuprinda mai multe acuarele, desene si picturi semnate cu numele sau initialele dictatorului nazist, ce ilustreaza scene vieneze si din Nurnberg, portrete feminine si naturi statice.

Operele proveneau de la 23 de proprietari diferiti, potrivit casei Weidler. Alaturi de picturi, licitatia de sambata va contine si obiecte de mobilier detinute de Hitler, in randul carora se afla un scaun din rachita, o vaza din portelan de Meissen si o fata de masa. Dupa ce a ratat examenul de admitere la Academia de Arte Frumoase din Viena, Adolf Hitler, al carui talent artistic a fost intotdeauna considerat mediocru, a continuat totusi sa picteze. Copia in special scene ilustrate pe carti postale, pe care le vindea apoi turistilor. Vanzarea la licitatie a unora dintre lucrarile sale, care nu contin totusi aluzii directe la nazism, au generat polemici in ultimii ani. Casa de licitatii Weidler a vandut deja in trecut mai multe tablouri atribuite “Fuhrer-ului”, inclusiv o pereche de acuarele, care au fost achizitionate cu 32.000 de euro, in 2009.

In iunie 2015, acuarele si desene realizate de Adolf Hitler au fost vandute la o licitatie organizata in Germania cu aproape 400.000 de euro.

Pe 24 ianuarie, Politia germana a confiscat trei acuarele atribuite lui Hitler, care urmau sa fie vandute la o licitatie organizata la Berlin in aceeasi zi, in urma dubiilor ce planau asupra autenticitatii lor.

Foto: artnet News, Fox News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2