Germania: Ministrul apararii se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

PNL

Ministrul german al apararii, Ursula von der Leyen, a declarat ca isi mentine opozitia fata de reintroducerea unui serviciu national civil sau militar in Germania, in pofida sprijinului politic si popular in crestere in favoarea acestei idei, transmite duminica dpa, informeaza AGERPRES.

‘Astazi este vorba tot mai mult despre atacuri cibernetice, razboaie hibride, amenintari asimetrice din partea teroristilor sau despre stabilizarea unor state in pericol, precum Mali sau Irak, pentru ca acesta sa nu coboare in haos, violente si deplasari de populatie’, a declarat ministrul german pentru editia de duminica a tabloidului Bild.

‘Pentru aceste misiuni avem nevoie de experti inalt instruiti si motivati, de profesionisti adevarati’, a subliniat ea.

O factiune a Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, condusa de secretarul general al partidului, Annegret Kramp-Karrenbauer, face presiuni pentru reintroducerea unei forme de serviciu national pentru tinerii adulti, la sapte ani dupa ce recrutarea obligatorie a fost desfiintata.

Von der Leyen, care este membra a CDU, a mentionat ca, desi se opune reintroducerii serviciului militar, dezbaterea este totusi importanta pentru ca scoate in evidenta valoarea inalta a serviciului militar pentru Germania.

‘In loc sa revenim la serviciul obligatoriu, as vrea sa vedem mai multe investitii si recunoastere din partea societatii pentru barbatii si femeile in uniforma, care isi pun viata in pericol pentru libertatea noastra’, a subliniat ea.

Potrivit unui sondaj realizat saptamana trecuta, la comanda televiziunii publice ZDF, 68% dintre cei intervievati sustin reintroducerea unui serviciu national, desfiintat in Germania in 2011 dupa ce guvernul a decis ca armata (Bundeswehr) sa devina una de profesionisti.

Conform cotidianului conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), secretarul general al CDU intentioneaza sa propuna in dezbatere reintroducerea serviciului militar, cu ocazia viitorului congres al formatiunii, care va avea loc in decembrie, la Hamburg.

Ideea are parte insa si de critici, experti si unii membri ai partidelor de stanga afirmand ca o astfel de masura ar putea sa nu fie compatibila cu constitutia Germaniei si cu legislatia Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1