Germania: Ministrul de interne cere limitarea numarului de refugiati

refugiatiMinistrul de interne german Thomas de Maiziere a cerut, luni, guvernului de la Berlin sa adopte masuri pentru limitarea numarului de refugiati acceptati de Germania, sporind astfel presiunile asupra cancelarului Angela Merkel, care a refuzat sa sprijine ideea impunerii unui plafon in aceasta privinta, transmite Reuters citata de Agerpres.

Afluxul fara precedent de refugiati pune la incercare capacitatile si disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin celor care fug de razboaiele si saracia din Orientul Mijlociu, Asia si Africa.

”Iata de ce trebuie sa limitam numarul (refugiatilor) si sa gasim echilibrul corect. Capacitatile noastre sunt limitate”, a afirmat De Maiziere, in timpul unei dezbateri cu cetatenii organizate la Stuttgart (sud-vestul Germaniei). Potrivit oficialului german, plafonarea numarului de refugiati ar face ca actuala criza sa devina mai mult o oportunitate si mai putin o provocare.

Ministrul german si-a reiterat propunerea ca statele europene sa accepte un plafon comun si un sistem bazat pe cote pentru a distribui intre toate statele membre ale Uniunii Europene povara reprezentata de valul de refugiati ce sosesc pe continentul european.

La finalul saptamanii trecute, Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) a anuntat ca numarul migrantilor sositi in Europa in septembrie a fost de circa 168.000, acesta fiind un record lunar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1