Germania nu vrea sa plateasca mai mult la bugetul UE in urma Brexitului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

berlinGermania nu este dispusa sa isi majoreze, in mod automat, contributia la bugetul Uniunii Europene, dupa ce Marea Britanie va parasi blocul comunitar, a declarat, joi, adjunctul ministrului german de Finante, Jens Spahn, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Germania, cea mai mare economie a Europei, este deja cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene, cu un aport anual de peste 15 miliarde de euro.

“In cazul in care contributia Marii Britanii va disparea, bugetul UE se va reduce. Nu exista niciun mecanism automat care sa oblige Germania si alte tari care sunt contributoare nete sa isi majoreze contributiile”, a afirmat Jens Spahn, intr-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt.

Potrivit unui raport intern elaborat in luna septembrie a anului trecut de Ministerul german de Finante, in 2019 si 2020, Germania ar putea fi nevoita sa contribuie cu o suma suplimentara de 4,5 miliarde de euro pe an la bugetul UE, dupa ce Marea Britanie va parasi blocul comunitar. Pierderea Marii Britanii, cel de al doilea mare contributor net la bugetul UE, ar majora ponderea care revine Germaniei din Produsul Intern Brut al UE de la 21% in prezent la 25%.

De asemenea, Jens Spahn a sugerat ca Executivul comunitar ar trebui sa lege acordarea de ajutoare de la fondurile structurale de implementarea de catre statele membre a reformelor recomandate de Bruxelles.

“Suntem in favoarea introducerii de conditii in acordarea de ajutoare de la fondurile structurale”, a spus Spahn, adaugand ca banii ar trebui sa se indrepte spre statele slabe din UE, daca implementeaza reformele specifice fiecarei tari recomandate de Comisia Europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2