Germania: O femeie castiga in instanta dreptul de a fi selectata pentru postul de politist in ciuda inaltimii sub standard

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O femeie din Germania, descalificata din procesul de selectie pentru postul de politist din cauza unui inaltimi sub standard cu 1,50 cm, a primit o hotarare judecatoreasca care ii permite sa participe in continuare la selectie, informeaza marti DPA, transmite AGERPRES.

Judecatorii tribunalului administrativ din Dusseldorf au criticat marti departamentul de politie pentru impunerea unor standarde diferite de inaltime pentru femei si barbati.

Departamentul de politie din Renania de Nord-Westfalia a impus candidatilor barbati sa aiba cel putin 1,68 m in inaltime, iar femeile, 1,63 m. Femeia care a contestat decizia la tribunal are o inaltime de 1 metru si 61,50 cm in inaltime.

Judecatorii au atras atentia ca un barbat care are o inaltime de 1,67 m, dar indeplineste toate celelalte standarde, ar fi exclus din selectie potrivit reglementarilor in vigoare.

„Avem nevoie de o lege pentru ca aici este vorba despre respectarea drepturilor fundamentale”, a spus Andreas Mueller, judecatorul care prezideaza sedinta, intr-o scurta declaratie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2