Germania: Pericol de atentate teroriste

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 400 de persoane au plecat din Germania pentru a se alatura grupurilor militante in Irak si Siria si cel putin cinci dintre ele au murit in atentate sinucigase, au indicat duminica serviciile germane de securitate interna, transmite agentia DPA citata de Agerpres.

”Ne asteptam ca aceste persoane sa se intoarca si sa comita atacuri aici”, a declarat Hans-Georg Maassen, seful Oficiului federal pentru protectia Constitutiei (BfV), la postul de radio Deutschlandfunk.

Maasen a vorbit despre ”un risc abstract mai mare” de atacuri in Germania, dar nu a oferit nici o dovada concreta.

Vineri, Marea Britanie a ridicat nivelul de alerta terorista la ”grav” in legatura cu riscul reprezentat de jihadistii din Irak si Siria, iar premierul britanic, David Cameron, a afirmat ca serviciile de informatii cred ca cel putin 500 de britanici au plecat sa lupte in Siria si Irak.

Cu toate ca Germania nu si-a intarit inca masurile de securitate, Maasen a subliniat importanta intensificarii cooperarii cu serviciile de informatii turce, deoarece multi jihadisti tranziteaza Turcia pentru a merge sa lupte in Irak si Siria.

La inceputul acestui an, BfV afirma ca circa 10 % din cei care calatoresc din Germania in Siria se convertesc la islam si ca femeile reprezinta 7 % dintre persoanele care se duc in Siria.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *