Germania: Politia a respins in acest an 20.000 de migranti la punctele de intrare in tara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

imigrantiPolitia a respins in acest an aproape 20.000 de migranti la punctele de trecere a frontierei terestre si aeriene si in porturile din Germania, a anuntat miercuri presa locala, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

De la inceputul anului pana la finalul lunii noiembrie, 19.720 de persoane au fost oprite de la intrarea pe teritoriul german, a relatat cotidianul Neue Osnabruecker Zeitung (NOZ), citand reprezentanti ai politiei federale germane.

Numarul acestor persoane este aproape dublu fata de cel inregistrat in 2015, atunci cand 8.913 de migranti au fost respinsi la granita. Totusi, in ultimele luni s-a constatat o scadere a numarului migrantilor al caror acces in Germania a fost interzis.

In prezent sunt in vigoare controale la frontiera dintre Germania si Austria.

Cea mai mare categorie a celor respinsi in acest an la granitele Germaniei sunt solicitantii de azil afgani — 3.695 de persoane. De asemenea, in acest an s-a interzis intrarea pe teritoriul german unui numar de 2.142 de sirieni, 1.794 de irakieni si 1.237 de nigerieni.

Autoritatile de la Berlin au decis in noiembrie sa extinda pana in luna februarie 2017 controalele la granita dintre Germania si Austria.

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a afirmat ca Germania trebuie sa mentina aceasta masura pana cand Uniunea Europeana va fi capabila sa asigure un control eficient asupra granitelor sale externe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2