Germania: Populatia provenita din randul imigratiei a atins un record de 18,6 milioane de persoane in 2016

Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul persoanelor din Germania cu origini in imigratie a crescut anul trecut cu 8,5%, ajungand la un nivel record de 18,6 milioane, in mare parte ca urmare a cresterii afluxului de refugiati si migranti in 2015 si 2016, a indicat marti Biroul Federal de Statistica (Destatis), citat de Reuters si DPA, transmite AGERPRES.

Potrivit Destatis, putin peste o cincime din populatie — 22,5% din cei 82,5 milioane de locuitori ai Germaniei — se afla la prima sau la a doua generatie de imigranti, cu cel putin un parinte nascut fara cetatenie germana.

Publicarea cifrelor survine cu mai putin de doua luni inainte de alegerile nationale din 24 septembrie din Germania. Martin Schulz, contracandidatul social-democrat al cancelarului Angela Merkel, a avertizat in legatura cu repetarea fenomenului din 2015, cand sefa guvernului de la Berlin a deschis portile pentru sute de mii de migranti.

Circa 2,3 milioane de persoane din Germania au legaturi familiale cu Orientul Mijlociu, reprezentand o crestere de aproape 51% din 2011. De asemenea, aproximativ 740.000 de persoane au origini africane, insemnand o crestere de 46% din 2011. Turcii reprezinta cel mai mare procent de persoane cu origini in imigratie in Germania. Vasta majoritate a populatiei provenite din randul imigratiei are totusi legaturi cu alte tari europene, conform Destatis.

In Germania au sosit in 2015 si 2016 peste un milion de migranti, dintre care majoritatea plecati din cauza saraciei si a razboiului din Orientul Mijlociu si Africa.

Decizia cancelarului Merkel de a deschide granitele i-a afectat initial popularitatea si a determinat ascensiunea partidului antiimigratiionist Alternativa pentru Germania (AfD), dar, de atunci, conservatorii sai si-au revenit in sondaje.

Potrivit AfD, imigrantii, in special musulmani, reprezinta o amenintare pentru cultura si securitatea Germaniei, cu toate ca rata somajului este la un nivel scazut dupa reunificarea tarii si partidul Angelei Merkel a promis electoratului ocuparea deplina a fortei de munca in decurs de opt ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2