Germania promite, la conferinta donatorilor pentru Siria, un ajutor de 1 miliard de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Germania s-a angajat sa suplimenteze cu 1 miliard de euro (1,22 miliarde de dolari) asistenta umanitara pentru sirienii ramasi in tara si pentru cei care s-au refugiat in state vecine, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

Seful diplomatiei germane, Heiko Maas, a facut acest anunt la sosirea la conferinta donatorilor pentru Siria si tari din regiune, organizata marti si miercuri la Bruxelles de Uniunea Europeana si de ONU.

Potrivit Ministerului de Externe de la Berlin, inca 300 milioane de euro ar putea fi acordate in a doua jumatate a anului, dupa ce guvernul va finaliza viitorul buget.

Germania a acordat deja 4,5 miliarde de euro ca ajutor pentru Siria incepand din 2012.

Conferinta de la Bruxelles aduce laolalta delegatii de rang inalt din zeci de state si organizatii internationale, si are ca scop mobilizarea de sprijin financiar, dar si revigorarea negocierilor politice de pace.

Sefii unor agentii ONU au lansat marti un apel catre statele donatoare sa contribuie mai activ la strangerea celor 9 miliarde de dolari necesare in acest an pentru Siria si tarile care gazduiesc refugiati sirieni. Pana in prezent, au fost primite doar 2,3 miliarde de dolari, au atras ei atentia.

UE si ONU spera ca angajamentele din acest an vor depasi cele 6 miliarde de dolari promise la conferinta similara din 2017.

Uniunea Europeana si statele sale membre sunt principalii donatori in Siria si in regiune, oferind, de la izbucnirea conflictului, in 2011, peste 10,6 miliarde de euro (13 miliarde de dolari) ca asistenta umanitara.

Intre timp, sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a declarat ca vrea sa foloseasca aceasta ocazie pentru a construi un sprijin politic pentru relansarea negocierilor de pace de la Geneva, menite sa puna capat crizei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2