Germania propune taxarea Marii Britanii dupa Brexit pentru accesul la piata unica europeana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Oficiali ai guvernului german au propus ca Marea Britanie sa aiba acces la piata unica a Uniunii Europene dupa Brexit doar in schimbul unei taxe, a relatat sambata revista Focus, citand un raport al Ministerului de Finante, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Raportul de 35 de pagini privind costurile potentiale ale Brexit-ului pentru Germania mentioneaza ca iesirea Marii Britanii din UE risca sa aiba “consecinte grave”, in special asupra “economiei reale”.

Oficialii ministerului au calculat ca Berlinul va trebui sa plateasca o suma suplimentara de 4,5 miliarde de euro pe an la bugetul UE ca urmare a iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Pentru a reduce aceste costuri, oficialii s-au gandit la ideea de a taxa Marea Britanie pentru accesul la piata unica.

“O astfel de contributie financiara viitoare ar trebui folosita pentru a diminua consecintele financiare ale Brexit-ului (reducerea cheltuielilor UE sau cresterea platilor altor state membre)”, potrivit oficialilor citati de Focus.

Contactat de Reuters, un purtator de cuvant al Ministerului de Finante a refuzat sa comenteze informatiile din revista Focus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2