Germania: Sectorul turismului se aşteaptă la pierderi de 10,8 miliarde de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sectorul turismului din Germania ar urma să înregistreze până la mijlocul lunii iunie pierderi de venituri de 10,8 miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari), a estimat luni Asociaţia germană pentru călătorii (DRV), pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite DPA, informează AGERPRES.

Şi Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) estima săptămâna trecută că sosirile turiştilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari.

La mijlocul lunii iunie expiră interdicţia privind călătoriile internaţionale, implementată pentru a stopa răspândirea epidemiei.

„Activitatea agenţilor de turism şi a operatorilor de turism aproape s-a oprit din cauza reglementărilor oficiale”, a declarat Norbert Fiebig, preşedintele DRV.

Pe lângă pierderile provocate de pandemie, industria turismului este afectată de costurile pentru returnarea banilor pe călătoriile anulate, a adăugat oficialul. El a cerut statului un program de urgenţă care să sprijine turismul cu ajutoare nerambursabile, avertizând că două treimi din operatorii germani de turism se confruntă deja cu riscul falimentului.

„Politicienii nu mai pot sta fără să acţioneze, în timp ce agenţii de turism şi operatorii de turism îşi pierd mijloacele de trai”, a declarat Norbert Fiebig.

Thomas Bareiss, responsabil pentru turism în Guvernul de la Berlin, a evocat posibilitatea unui fond de ajutor pentru acest sector, dacă eforturile la nivel UE pentru atenuarea reglementărilor privind compensaţiile pentru călătoriile anulate nu vor avea succes.

Germania vrea ca sectorul turismului să emită vouchere în schimbul returnării banilor pentru călătoriile anulate.

Germania, România şi alte 15 state membre ale UE au cerut Comisiei Europene suspendarea regulilor care obligă companiile aeriene să returneze în totalitate pasagerilor banii pe biletele zborurilor anulate.

Ţările susţin că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare, în contextul impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Până acum, oficialii Comisiei Europene declaraseră că operatorii aerieni trebuie să respecte reglementările UE şi să acorde compensaţii pentru zborurile anulate. Companiile aeriene pot emite vouchere doar dacă pasagerii le acceptă.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole