Germania: Somajul a atins cel mai scazut nivel de la reunificare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rata somajului in Germania s-a stabilizat la 5% in luna decembrie 2018, cel mai scazut nivel de la reunificare, incheind un an marcat de intrarea cu succes a refugiatilor pe piata muncii din Germania, arata cifrele oficiale publicate vineri, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Conform datelor corectate in functie de variatiile sezoniere publicate de Oficiului federal pentru munca, numarul somerilor a scazut cu 14.000 de persoane in luna decembrie comparativ cu luna noiembrie. In date brute, mai putin reprezentative pentru tendinta de fond, dar care sunt utilizate ca punct de referinta in dezbaterile publice, numarul somerilor a crescut cu 23.000 comparativ cu luna noiembrie, dar a scazut cu 175.000 comparativ cu luna decembrie 2017.

“Scaderea somajului de lunga durata si progresele realizate in materie de integrare a refugiatilor pe piata muncii sunt remarcabile”, a declarat presedintele Oficiului federal pentru munca, Detlef Scheele.

Din cei peste un milion de refugiati care au ajuns in Germania dupa 2015, aproximativ 400.000 dintre ei urmeaza un program de formare profesionala sau au un loc de munca, cum a anuntat in luna decembrie presedintele federatiei patronatelor germane (BDA) Ingo Kramer.

Cu toate acestea, pe fondul lipsei mainii de lucru, in special in anumite sectoare precum ingrijirea persoanelor in varsta, sefii de companii din Germania nu inceteaza sa pledeze pentru o politica de imigratie mai sustinuta.

In schimb, Oficiul federal pentru munca subliniaza ca in ceea ce priveste gradul de ocupare al migrantilor economici, somajul in randul persoanelor originare din Europa de Est si Balcani creste usor in fiecare an.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2