Germania trimite tancuri suplimentare in Lituania, intr-o demonstratie de forta impotriva Rusiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Armata germana a trimis 13 tancuri suplimentare in Lituania, intr-o demonstratie de forta in fata unei amenintari militare percepute ca venind din partea Rusiei, relateaza joi dpa, informeaza AGERPRES.

Treisprezece vehicule blindate tip Boxer si un vehicul blindat de recuperare au fost incarcate joi la Immendingen, sud-vestul Germaniei, pentru a ajunge cu trenul in patru zile pana la baza lituaniana Rukla, a anuntat Bundeswehr-ul.

Batalionul de infanterie usoara 292 urmeaza sa inlocuiasca trupele de infanterie mecanizata stationate la baza. Masura este destinata „securizarii statelor baltice”, a declarat comandantul Wolf Ruediger Otto.

Un total de 150 de vehicule si 60 de containere urmeaza sa fie transportate prin Europa ca parte a noului batalion, potrivit armatei germane.

Lituania, Estonia si Letonia, toate foste republici sovietice, au fost alarmate de anexarea de catre Rusia a regiunii Crimeea de la Ucraina in 2014.

NATO a raspuns trimitand batalioane de 1.000 de soldati in fiecare dintre aceste tari, precum si in Polonia, in cadrul primei desfasurari militare majore spre tari ale fostului Pact de la Varsovia de la sfarsitul Razboiului Rece.

Trupele trebuie inlocuite la fiecare sase luni, intrucat un acord intre Rusia si NATO interzice orice desfasurare permanenta pe flancul estic al aliantei (Actul Fondator NATO-Rusia din 1997 n.r.). Marea Britanie conduce batalionul desfasurat in Estonia, Canada pe cel din Letonia, Germania pe cel din Lituania, iar SUA comanda batalionul din Polonia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2