Germania urmareste activitatea a 12.700 de extremisti de dreapta potential violenti

Reclame home 1
Reclame home 1

Extremistii de extrema dreapta din Germania se cifreaza la circa 24.000, iar jumatate dintre ei sunt potential violenti, estimeaza responsabili in domeniul securitatii de pe langa Ministerul de Interne, potrivit unui raspuns formulat de minister catre Parlament si dat publicitatii vineri, informeaza dpa, transmite AGERPRES.

Printre cei 12.700 considerati ca fiind gata sa comita acte de violenta sunt unii cu „afinitate pentru arme”, potrivit raspunsului dat la interpelarea formulata de Konstantin Kuhle, purtator de cuvant pe probleme de securitate interna din partea partidului liberal de opozitie Democratii Liberi (FDP).

Intr-un interviu pentru Neue Osnabruecker Zeitung, Kuhle a indemnat la „un nou concept pentru contracararea radicalizarii pe internet”.

Potrivit raspunsului dat de minister, membrii partidelor de dreapta folosesc internetul pentru a comunica prin intermediul retelelor sociale si al serviciilor de mesagerie. „Sunt platforme pe care ei actioneaza, fac schimburi si se straduiesc sa-si raspandeasca propaganda”, se spune in textul raspunsului.

Kuhle a declarat pentru cotidianul citat ca „echipamentele si competentele digitale ale autoritatilor trebuie imbunatatite pentru a se asigura ca nu cumva conversatiile despre atacuri ale extremistilor de dreapta sa se transforme in fapte reale”.

In raspunsul formulat de Ministerul de Interne al Germaniei se spune ca oficiali ai serviciilor de informatii interne examineaza mai multe sute de prezente sau profiluri de pe internet, precum si canale avand legatura cu extremistii de extrema dreapta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole