Germania va extinde taxa pe camion incepand din vara lui 2015

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege care vizeaza extinderea taxei pentru camioane incepand din vara anului urmator, transmite AFP citata de Agerpres.

Proiectul de lege pentru modificarea taxei federale de drum pentru camioane prevede o extindere in trei etape. De la 1 iulie 2015, taxa de trecere pentru camioane va fi extinsa pentru inca aproximativ 1.100 km de drumuri nationale. Incepand de la 1 octombrie 2015, taxa se va aplica si camioanelor cu o masa maxima autorizata de minimum 7,5 tone. In sfarsit, proiectul prevede extinderea taxei pentru camioane la toate drumurile principale din Germania incepand din 2018.

In prezent, aceasta taxa nu vizeaza decat camioanele cu o masa maxima autorizata de peste 12 tone si nu este in vigoare decat pentru 12.800 de kilometri de autostrada si 1.200 de kilometri de drumuri nationale din Germania.

‘Extinderea si aprofundarea taxei pentru camioane va aduce venituri suplimentare de aproximativ 875 milioane de euro numai in cursul actualei legislaturi’, a informat intr-un comunicat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, adaugand ca aceste fonduri suplimentare ar urma sa fie investite in intretinerea infrastructurilor rutiere.

In 2013, taxa pe camioane a adus Germaniei 4,4 miliarde de euro.

Extinderea taxei la mai multe drumuri nationale si la mai multe vehicule ‘va afecta in special companiile germane de transport si mai ales intreprinderile mici si mijlocii’, a apreciat presedintele Federatiei constructorilor germani de automobile, VDA, Matthias Wissmann. Potrivit acestuia, camioanele germane suporta deja 85% din taxele colectate de pe cele patru autostrazi pentru care exista o taxa.

Ministerul german al Transporturilor urmeaza sa prezinte in curand in Consiliul de ministri si un mult-asteptat proiect privind introducerea unei taxe de drum pentru autoturisme, care nu exista in prezent in Germania, sub forma unei vignete electronice, care ar urma sa fie obligatorie din 2016. Alexander Dobrindt intentioneaza sa-i scuteasca pe automobilistii straini de la plata vignetei pentru drumurile nationale, dar nu si pentru autostrazi, in timp ce automobilistii germani vor fi taxati pentru ambele categorii de drumuri, insa vor putea deduce banii platiti din impozitul auto pe care il achita in fiecare an.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *