Germania va investi 60 de miliarde de euro in automobile electrice si autonome

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Industria auto din Germania intentioneaza sa investeasca aproximativ 60 de miliarde euro, in urmatorii trei ani, in vehicule electrice si autonome, a declarat, sambata, presedintele Asociatiei Industriei auto din Germania (VDA), Bernhard Mattes, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

“Vom investi peste 40 de miliarde de euro in mobilitate electrica, in urmatorii trei ani, si alte 18 miliarde de euro in digitalizare si in automobile conectate si autonome”, a declarat Bernhard Mattes in avanpremiera salonului auto international de la Geneva. De asemenea, Bernhard Mattes a estimat ca gama de modele de automobile electrice produse in Germania se va tripla in urmatorii trei ani ajungand la aproximativ 100 de modele.

“Vom asista la o crestere a mobilitatii electrice in Europa. Fara aceasta, obiectivele Uniunii Europene in materie de reducere a emisiilor de CO2 nu vor putea fi atinse pana in 2030” a mai spus Bernhard Mattes, care a facut un apel pentru stabilirea conditiilor adecvate de reglementare in Europa.

Referindu-se la propunerea Departamentului american al Comertului de a impune tarife vamale pentru importurile de vehicule straine, Bernhard Mattes a facut un apel catre autoritatile de la Bruxelles si Washington sa “faca tot ceea ce pot pentru a ajunge la o solutie constructiva la masa negocierilor”.

Problemele de pe piata auto americana incep deja sa fie resimtite de producatorii auto germani, diviziile din SUA ale Volkswagen, Audi si Mercedes-Benz raportand o scadere a vanzarilor in luna februarie.

Presedintele SUA, Donald Trump are la dispozitie trei luni pentru a decide daca va impune tarife vamale suplimentare de 25% pentru vehiculele importate dupa ce o serie de oficiali guvernamentali americani au sustinut ca pozitia dominanta de care se bucura producatorii auto straini este o amenintare la adresa securitatii nationale.

Salonul auto international de la Geneva, unde producatorii isi vor prezenta cele mai recente modele si concepte, va avea loc in perioada 7 – 17 martie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2