Germania: Vanzarile Dacia au crescut cu peste 21% in aprilie

PNL

Vanzarile de autoturisme noi in Germania au scazut cu 8% in aprilie, la 290.697 unitati, deoarece au fost mai multe zile libere comparativ cu anul trecut, in timp ce Dacia a raportat un avans de 21,4%, la 5.269 vehicule, arata datele Autoritatii Federale din domeniul Transporturilor (KBA) publicate miercuri, transmite Reuters, informaza AGERPRES.

Livrarile de autoturisme diesel au scazut cu 19% luna trecuta, intr-un moment in care politicienii discuta interzicerea acestui tip de vehicule in anumite zone sau inlocuirea motoarelor vechi cu altele mai performante pentru a reduce poluarea. Cota de piata a masinilor diesel a scazut la 41% dar au crescut livrarile de vehicule electrice, a informat KBA.

Brandurile Volkswagen si BMW au raportat scaderi ale vanzarilor de 12,5% si, respectiv, 14% luna trecuta, in timp ce livrarile Renault si Ford au inregistrat un declin de 4,1% si, respectiv, 6,8%.

In primele patru luni din acest an, vanzarile de autoturisme noi pe cea mai mare piata auto din Europa au crescut cu 2,5%, la 1,14 milioane de unitati, in timp ce Dacia a raportat un avans de 31,1%, la 19.313 vehicule.

Brandurile Volkswagen si BMW au raportat scaderi ale vanzarilor de 6,6% si, respectiv, 0,3%, in perioada ianuarie-aprilie 2017, in timp ce livrarile Renault si Ford au inregistrat un avans de 18,2% si, respectiv, 3,9%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1